PKB IZAŠAO IZ STEČAJA – IZABRAN NOVI ODBOR DIREKTORA

PKB IZAŠAO IZ STEČAJA – IZABRAN NOVI ODBOR DIREKTORA

200
0
Podijeli

U TP PKB AD Zelenika obustavljen je stečajni postupak a danas je održana i vanredna Skupština akcionara, na kojoj je izabran novi Odbor direktora.

Ovo preduzeće trebalo bi da radi po usvojenom, petogodišnjem Planu reorganizacije.
Članovi Odbora direktora su: Žarko Ostojić, Vukašin Šimrak i Đorđe Vavić-predstavnik akcionara. Sekretar društva je Željko Čvoro.
Prema izvještaju Centralne depozitarne agencije, u PKB-u je 501 akcionar, a većinski vlasnik je i dalje Panto Vučurović, sa nešto više od 79% akciskog kapitala.
Međutim, Udruženje manjinskih akcionara nije zadovoljno ishodom sjednice. Oni navode da neće odustati od 10 ciljeva, zbog kojih će zatražiti vanrednu sjednicu. Smataraju da je u PKB-u od 2007. do 2014. godine izvršena velika pljačka, te da je 18. juna 2014. godine pokrenut, prevarni stečaj.
Bez posla su 30. aprila tekuće godine ostali svi zaposleni, a preduzeće ostalo bez radnika. Do danas nije podignuta optužnica nakon krivične prijave koju su podnijeli Specijalnom tužilaštvu Crne Gore. Zato su nedavno podnijeli i krivičnu prijavu protiv tužioca u Specijalnom tužilaštvu kod kojeg krivična prijava čeka u fioci.
Manjinski akcionari navode da je njihov najznačaniji uspjeh to što su uspjeli da sudskim putem ponište Memorandum o razumijevanju Panto Grupe i Plan finansijake konsolidacije koji je predviđao da se prodaje imovina PKB-a, a da se plaćaju dugovi koje je napravila firma „Pantomarket”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code