PKB PRODAJOM SKLADIŠTA VRAĆA DIO PORESKOG DUGA

PKB PRODAJOM SKLADIŠTA VRAĆA DIO PORESKOG DUGA

132
0
Podijeli

Trgovačko preduzeće PKB Herceg Novi u informaciji dostavljenoj Vladi predlaže da poreski dug koji ima od 924.652 eura, što je stanje od decembra prošle godine, izmiri prodajom skladišta, odnosno nepokretnosti 1590 KO Kuti.

Riječ je o prostoru površine 488 metara kvadratnih koje je ovo preduzeće procjenilo na 701.085 eura.
Utvrđeno je da je bivši skladišni prostor poprilično devastiran, pa je potrebna i njegova adaptacija, koju bi uradio PKB i izdvojio sredstva od 35.000 eura.
Komisija za naplatu poreskih obaveza ponovo je uradila reprocjenu nepokretnosti i utvrdila da nepokretnost u Kutima, vrijedi 271.000 eura, što je i dostavila Trgovačkom preduzeću PKB sa čim su oni bili saglasni.
U okviru informacije koja je na jučerašnjoj sjednici Vlade razmatrana, preduzeće je dostavilo izjavu 6. decembra Ministrarstvu finansija da u PKB-u nije pokrenut stečajni postupak, što je potvrdio i Privredni sud.
Iz svega proizilazi da bi PKB prodajom tog bivšeg skladišta platio dio poreskog duga od 271.000 eura, dok bi država stekla magacinski prostor namjenjn Upravi carina za skladištenje zaplijenjene imovine, što će biti posebna informacija za Vladu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code