Plan reorganizacije “Vektra Boke” kod Apelacionog suda još desetak dana?

Plan reorganizacije “Vektra Boke” kod Apelacionog suda još desetak dana?

1145
1
Podijeli

hotel plazaRješenje stečajnog sudije o usvajanju Plana reorganizacije  Vektra Boke treba da potvrdi Apelacioni sud. To bi najkasnije trebalo da se dogodi do 25. maja, kazao je Radiju Jadran, predsjednik Sindikata Vektra Boke, Vojin Miljanić.

–      Apelacioni sud je početkom aprila, po žalbi OTP factoringa, ukinuo rješenje Privrednog suda, kojim je potvrđen Plan reorganizacije Vektra Boke. Cijeli postupak zato je trebalo ponoviti – ističe Miljanić.

Picerija i restoran

U rješenju Apelacionog suda se navodi da je prvostepeni sud propustio da održi ročište za razmatranje predloga plana reorganizacije. OTP je u žalbi tvrdio da stečajni sudija nije održao ročište za razmatranje predloga plana reorganizacije, kao i da je glasanje sprovedeno bez rasprave, čime je povjeriocima onemogućeno da aktivno učestvuju u sprovođenju stečajnog postupka. Sud je ukazao i na neblagovremenost podnošenja plana koji je propisan zakonom.

Inače, hotel Plaža će sasvim izvjesno raditi i ovog ljeta, mada u ovom trenutku Miljanić nije mogao da precizira kada će biti otvoren:

images_slike_licnosti_vojin_miljanic_vektra_boka“Pričao sam prije dvadesetak dana sa predsjednikom Odbora Milićem Popovićem, prodaja aranžmana se pomalo ugovara i čim firma bude “vraćena”, hotel će se spremiti za sezonu”, kazao je kratko Miljanić.

Kako je naveo, biće potrebno najviše 7 dana kako bi se objekat stavio u funkciju, jer se i tokom zime ponešto radilo. “A” dio je spreman kompletno i mogao bi  čak sjutra biti otvoren. Trebalo bi malo urediti B i C dio.

Miljanić je takođe istakao i da će biti potreban veći broj sezonaca nego prošle godine, jer je dio radnika koji su dobili otkaz uvođenjem stečaja, našao druge poslove. U hotelu očekuju, uglavnom stare goste iz Srbije, Republike Srpske, Rusije i Makedonije.

Cijene smještaja ne bi trebalo da se mijenjaju ,25 eura po osobi za noćenje sa doručkom u A dijelu u dvokrevetnoj sobi. U A dijelu cijene će biti 30% više u sezoni.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code