Planinsko trčanje – Kruševice mini trail: Uspon doveo do snijega

Planinsko trčanje – Kruševice mini trail: Uspon doveo do snijega

5
Podijeli

Na stazi dugoj 7 km i oko 500 D+ (ukupnog uspona) održano je 9. kolo LAZURE novske sky MINI trali lige, odnosno Kruševice MINI trail. Učestvovalo je 15 takmičara iz Herceg Novog, Podgorice, Bara, Nikšića, Kotora i Moskve.

Staza koja je od sela Kruševice išla prema Vrbanju, gdje su učesnici pravili krug i vraćali se opet na Kruševice, bila je opet tehnički veoma zahtjevna, posebno u spustu.

Picerija i restoran

– Na visini oko 900 m (Vrbanj je na 100 mnv) trkače je dočekao i snijeg tako da smo imali i na ovoj trci detalja snow trail-a. Trka na Kruševicama biće zapamćena po toplom dočeku mještana tog sela, koji su trkačima davali podršku u dijelu staze koja je prolazila pored njihovih kuća – pričaju organizatori iz NVO Outdoor.

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Miloš Mikić-Mikser sa vremenom 45:12 i čvrsto drži prvo mjesto poslije 9. kola u ukupnom plasmanu. Drugi je bio Perica Vučković iz Herceg Novog, koji je trčao 46:40 dok je treće mjesto zauzeo Dmitri Lepisov iz Rusije, sa vremenom 48:15.

U ženskoj konkurenciji i ovoga puta bila je najbolja Kotoranka Miluša Bošković, sa vremenom 57:40. Drugo mjesto su podjelile Aleksandra Sanja Tot iz Bara i Matija Bošnjak iz Herceg Novog sa vremenom 1:05:38. Treće mjesto je zauzela Snežana Rotković sa vremenom 1:07:16.

Najbitnije je da su svi trkači bezbjedno završili trku. Iz firme Suplement store Montenegro dodjeljeni su opet simbolični pokloni za najbolje.

Mapa staza Lazure novske sky MINI trali lige

Inače, svako kolo je imalo nešto specifično: devet trka različitih formata, po dužini, visinskoj razlici, ali i u različitim djelovima dana (noć i dan), a sve po različitim meteorološkim uslovima. Trke su bile i na različitim lokacijama na Orjenu i u zaleđu Herceg Novog.

Predstoji posljednje 10. kolo LAZURE novske sky MINI trail lige. Staza će opet biti iznenađenje za sve trkače. Po dosadašnjim utiscima organizatori, NVO Orjen Outdoor, AK Niskogorci, LAZURE Marina & Hotel, Agencija za zaštitu i razvoj Orjena i Suplement store Montenegro, položili su ispit u afirmaciji zaleđa i planinskog trčanja.

5 Komentari

  1. Krusevcani zele da im iz opstine dozvole da odrze zbor mjestana,u zadnjih 15 godina nije odrzan nijedan,vec 5 godina nemamo predsjednika kojeg je izabrao narod na zboru,vec samo u v.d stanje,isto toliko nemamo ni mjesni odbor i o svemu se pita par ljudi a probleme mjestana niko ne rjesava.Uzalud apelujemo na nadlezne u opstini, ovo je jedna velika SRAMOTA.

    11
    1
    • Da li je moguce da je ovako stanje na Krusevicama? ali i uopste da se opstina mjesa i blokira odrzavanje obicnog zbora mjestana pa jos postavljaju svoje ljude kao v.d mjesne zajednice,najbolje bi bilo da napravite javna preduzeca od mjesnih zajednica.

Ostavite komentar

*

code