“Plastika“: Komedija sa gorkom suštinom

“Plastika“: Komedija sa gorkom suštinom

665
0
Podijeli

plastika predstavaNovi komad Stevana Koprivice, “Plastika”, u produkciji FaVi teatra iz Beograda, priča je o ženama koje ne pristaju na konvencije.
Prije sedam dana predstava je odigrana 50. put za nepunu godinu otkako je postavljena. Svuda puni sale, uglavnom, žesnkom publikom, pa su je kritičari u Beogradu okarakterisali predstavom koja staje u odbranu žena.
Dramski pisac, Stevan Koprivica, priča za Radio Jadran da je namjenski pisao tekst za FaVi teatar. Sarađuje dugo sa njima u produkciji malih pozorišnih formi. Inspiraciju za ovu predstvu je dobio upravo zato što je do sada bilo malo njih sa sličnom tematikom:
– Samo uslovno je riječ o komediji, jer je priča jako gorka u suštini. Govori o dvije žene između 40 i 50 godina, u periodu kada se lome životi. Jedna je udovica kontraverznog tajkuna, a druga beskomromisna novinarka, koja plaća sve cehove svoje pobune – priča Koprivica. Žene se sreću u teretani u koju idu dok čekaju plastičnu operaciju u namjeri da se „prepakuju“ i bar još jednom pokušaju nešto u životu.
– U predstavi su sublimirani svi aspekti, politika i poetika, a poruka je jednostavna, kaže Koprivica – ništa nas spolja neće promijeniti ukoliko ne nađemo snage i volje da se pomirimo sami sa sobom. U „Plastici“ igraju glumice Narodnog pozorišta u Beogradu, Nela Mihailović i Suzana Petričević, koja i režira predstavu u spoju komedije i drame iz savremenog života. Muziku potpisuje Vladimir Petričević.
Na programu je večeras u 20 h u Dvorani Park.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code