Plaže Bijela Vila i Novosadsko, dovedene u red

Plaže Bijela Vila i Novosadsko, dovedene u red

2849
12
Podijeli
 

novosadska plaza uredjenjeNakon mnogo primjedbi i dugog tenderskog postupka za izbor izvođača dva omiljena kupališta u Novom i Igalu su upristojena. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore angažovalo je preduzeće “Flemer stone” d.o.o. iz Nikšića, za privremenu sanaciju i uređenje plaže Bijela vila i dijela Novosadske plaže.

Radovima je bilo predviđeno da se na Bijeloj vili urede postojeće betonske kabine za presvlačenje, sanira opasno oštećeni dio krovne ploče, fasadno uredi cijeli prostor, kao i da se sanira metalno stepenište i postavi novo za silazak u more, na dva mjesta.

Na dijelu oštećene betonske Novosadske plaže privremeno je, obodom oštećenog prostora, postavljena zaštitna metalna ograda i tabla za upozorenje kupača na opasnost.

bokina plaza uredjenje – Radovi su izvedeni kvalitetno i u veoma kratkom roku, tako da su obje plaže uređene i dovedene na znatno viši nivo za bezbjedno korišćenje u toku turističke sezone -navode iz Morskog dobra.

Nadzor nad izvođenjem ovih radova obavilo je preduzeće “Orto projekt” iz Bijelog Polja. Međutim, trajno uređenje ovih lokacija biće riješeno u narednom periodu, kažu iz Morskog dobra.

12 Komentari

  1. Korisnik kupalista B10 u Bijeloj, ispred Hotela Casa del Mare, ima Rješenje o zakupu kupališta, i to kupalište se vodi kao Javno kupalište sa postavljenom skicom, na kojoj je oznacen slobodan prostor i prostor pokriven mobilijarom. Međutim na tom SLOBODNOM PROSTORU nalaze se zgusnuto poredane lezaljke i ostali mobilijar, sa po kojim gostom iz Hotela, ne dozvoljavaju prilaz nikom drugom, ne može se ući ni u more., a prostor označen sa mobilijarom je u potpunosti ispunjen. Turisti koji ljetuju se žale na navedene nepravilnosti. I pored prijava Turističkoj inspekciji slobodnog prostora nema.

  2. Plaže “dovedene u red” 23. jula..ccc Na vrijeme, nema što.. No sam imao jedno pitanje, ko je turističke struke, ili je blizak tom esnafu. Da mi pojasni što znači termin: “JAVNA HOTELSKA PLAŽA” !? U Bijeloj ispred novosagrađenog hotela “Park”, postavljena je tabla na plaži, đe piše da je u pitanju javna hotelska plaža !? Pitao sam spasioca na plaži, momka koji naplaćuje ležaljke, on kaže da je plaža samo za goste hotela. Kako je to moguće ? Mislim da po zakonu mora biti najmanje 30% slobodno za ostale kupače. Hvala unparijed na odgovoru. Pozdrav

  3. Zasto se dozvoljava sirenje lezaljki preko granice na plazi Topla betonskoj,lezaljke su postavljene ispod bora a nisu do sad nikada bile,em tu vlasnik nikad ne cisti dio plaze koji je besplatan, a sad se i prosirio samovoljno na taj dio…..Dosta plaza ne postuju pravilo 50 posto.Dalje zasto ne naspete dodatno pjesak na Bejbi plazu pored jahtinga i prosirite je do Boke…Ljudi traze pjescane plaze…Jedino sto je grad azuran u kaznjavanju stranaca u nepropisnom parkiranju i kacenju zutih kandzi.Nece nam niko doci sledece godine ako ovako nastavimo

  4. Daj ne drobite svasta, do danas, subota, nema ni jedne jedine Kabine za presvlacenje, pogledajte malo kako sz montirani rukohvati za ulaz-izlaz iz mora, wc kao u Banglades, ha Bijela vila, zasto nam pricate glupe viceve?

  5. 23.jul., Bijela vila vise nije bijela ,nego crna vila11,5 mjeseci ,a pola mjeseca lici na bijelu vilu.Kaznjavajte vlasnike,zakupce,morsko dobro,samo tako se moze naprijed

Ostavite komentar

*

code