Plaže i kupališta se pripremaju za majski zvaničan početak sezone

Plaže i kupališta se pripremaju za majski zvaničan početak sezone

1
Podijeli

Dolaskom proljeća i toplijeg vremena crnogorske plaže dobile su i prve kupače. Kontrolori morskog dobra obišli su prošle nedjelje kupališta zabilježili lijepe kadrove i uvjerili se da je piprema za predstojeću turističku sezonu uveliko počela.

Kako su saopštili iz Morskog dobra, većina zakupljenih plaža uređena je i očišćena od posljedica zimskog nevremena. Kao i svake godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore na Dan planete zemlje, 22. aprila, organizovaće i veliku akciju čišćenja nezakupljenog obalnog područja od Ulcinja do Herceg Novog. Akciji se priključuju i lokalne nevladine organizacije, građani, komunalna preduzeća i neka privredna društva.

Picerija i restoran

U prvim danima maja zakupci crnogorskih kupališta postaviće bove, plažni mobilijar, kule za spasioce, tuševe i sve što je potrebno za komforno uživanje u moru, mediternaskom suncu i plažama, navode iz Morskog dobra.

Crveni krst Crne Gore kroz saradnju sa Javim preduzećem, pobrinio se za bezbjednost na plažama, organizujući spasilačke obuke za sva zainteresovana lica tokom čitavog maja.
Morsko dobro uveliko i sanira oštećenu obalnu infrastrukturu, šetališta, staze, betonska kupališta i ponte, uglavnom, na području opština Herceg Novi, Kotor i Budva.

– Od maja počinjemo i sa monitoringom kvaliteta morske vode na preko 100 kupališta na crnogorskom primorju, a postavljamo i pametne bove za mjerenje temperature mora, vazduha, saliniteta i UV zračenja u Budvi, Baru i Kotoru- najavljuju iz Morskog dobra.
Ovi podaci će, za nešto više od dvije nedjelje, biti dostupni na sajtu Javnog preduzeća – www.morskodobro.com.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code