PLIVANJE U CRNOJ GORI VRATITI IZ “PEPELA”

PLIVANJE U CRNOJ GORI VRATITI IZ “PEPELA”

338
0
Podijeli

Na državnom prvenstvu u plivanju tokom proteklog vikenda na bazenu Instituta Igalo, najbolji su bili plivači Budve sa osvojenom 161. medaljom, pa onda Jadran sa 110.

Crna Gora ima samo 4 plivačka kluba: Jadran, Primorac, Budva i Stari grad Budva. Na prvenstvu su mnogi popravili rezultate što je dokaz da su plivači trenirali posljednjih mjeseci.
U trci na 100 m slobodnim stilom trijumfovao je Boško Radulović, 62 stotinke ispred Marka Bojanića iz Jadrana.
Od djevojaka slavila je Ivona Vujović iz Budve, daleko ispred klubske koleginice Ksenije Jović. Isti pobjednici bili su i na dvostruko dužoj dionici.
Na 50 i 100 m leđno najbolji su bili Marko Bojanić i kod djevojaka Ksenija Jović i Dejana Dajković.
Nikola Martinović pobjendik je na 100 m prsno, a od djevojaka Simona Kovačević. Ona je bila najbolja i na 50 m prsno, a od muškaraca Dorijan Peščić.
Na 200 m leptir najbrži je bio Zoran Vujičić i Dejana Pavlović. Na 1500 m slobodno Boško Bizmilajk iz Budve. Na 400 m mješovito slavili su Zoran Vujičić i Lara Milak.
Inače, u Crnoj Gori je oformljen novi stručni savjet koji bi trebalo da plivanje, koje je posljednjih godina zaposotavljeno, vrati iz “pepela”. Jer od 4 kluba, tri su u Plivačko-vaterpolo savezu, a samo je jedan PVK, dok su ostala dva samo vaterpolo kluba i plivanje je u njima svedeno na sekcije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code