PO NOVOM REGISTRU U BOKI I BUDVI 73 PRIVATNE ZDRAVSTVENE USTANOVE I...

PO NOVOM REGISTRU U BOKI I BUDVI 73 PRIVATNE ZDRAVSTVENE USTANOVE I 43 APOTEKE

285
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Ministarstvo zdravlja formiralo je registar svih privatnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, sa podacima o ispunjenosti opštih uslova za rad, propisanih Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

Cilj formiranja ovakvog registra je objedinjavanje i formiranje jedinstvene baze podataka.
Dio registra koji se odnosi na djelatnost privatne zdravstvene ustanove i kontakt informacije (adresa, telefon i e-mail) dostupan je na sajtu Ministarstva zdravlja, www.mzdravlja.gov.me. Pristupa mu se preko banera „Registar privatnih zdravstvenih ustanova”, koji se nalazi na početnoj stranici, tako da građani sada mogu jednostavno i brzo da dobiju sve potrebne informacije o zdravstvenim ustanovama koje su im potrebne.
Pored privatnih zdravstvenih ustanova, u registru su i sve javne zdravstvene ustanove, koje se nalaze u posebnom polju „Javne zdravstvene ustanove”, sa istim setom podataka kao što je to slučaj kod privatnih i takođe su dostupne na sajtu Ministarstva zdravlja.
Ustanove u ovom registru su prikazane interaktivino, na mapi Crne Gore, podijeljene po djelatnostima u svakoj od opština. Izborom opštine na mapi Crne Gore otvara se spisak svih privatnih zdravstvenih ustanova, a posebnim poljem može izbor se može filtrirati po traženoj djelatnosti.
Za svaku od ustanova dostupna je informacija o kontakt adresi, broju telefona i e-mail adresi. Ažuriranje podataka i vođenje registra u nadležnosti je ovlašćenih lica u Ministarstvu zdravlja.
U Herceg Novom po ovom registru osim Javne ustanove Dom zdravlja, nalaze se i 24 privatne zdravstvene ustanove i 13 apoteka.
U kotorskoj opštini uz 4 Javne ustanove, Dom zdravlja Kotor, Opšta bolnica, Specijalna bolnica Risan i Specijalna bolnica Dobrota, postoji 19 privatnih zdravstvenih ustanova i 11 apoteka.
U Tivtu je 9 privatnih zadravstvenih ustanova i 6 apoteka, dok ih je u Budvi 21-na i 13 apoteka, a naravno i u obje ove opštine postoje Javne ustanove Dom zdravlja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code