Pobjeda za kraj priprema: ”Ajkule” bolje i od SAD-a pred put na...

Pobjeda za kraj priprema: ”Ajkule” bolje i od SAD-a pred put na Svjetsko prvenstvo

1251
1
Podijeli

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobjedom je završila pripreme za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. ”Ajkule” su nakon Kazahstana i Japana, na prepunom bazenu Jadran Carina na Škveru savladale SAD 11:10.

”Ajkule” su povele preko Radovića, na 2:0 povisio je Darko Brguljan, a prvi gol sa SAD postigao je Noper na tri minuta do kraja dionice. Uslijedio je brz odgovor domaćina preko Murišića, na 3:2 smanjio je Rols i to je bio rezultat nakon prve četvrtine.

Picerija i restoran

Bouen je otvorio drugu četrtinu golom za 3:3, ali je prednost ”ajkulama” vratio Aleksandar Radović. Novo izjednačenje Amerikancima je donio Irving, a do kraja ovog perioda igre Ukropina je sa dva gola u roku od 40 sekundi postigao dva gola za 6:4.

Irving je već u prvom napadu u trećoj četvrtini smanjio na 6:5, a novo izjednačenje donio je MekKonel. Svojim prvim golom na meču Đuro Radović vraća prednost ”ajkulama”, uzvratio je Noper a golom Kupida na 13 sekundi do kraja Amerika je prvi put došla do vođstva.

U prvom napadu posljednje dionice, Mišić je bio siguran za 8:8, a Aleksandar Radović postiže novi gol za novo vođstvo Crne Gore. Bouen je izjednačio, a Kupido sa peterca donio prednost Amerikancima od 10:9. Na tri minuta do kraja Čučković je sjajnim golom poravnao rezultat, Draško Brguljan je bio precizan za novo vođstvo domaćina, i konačnih 11:10.

Reprezentacija Crne Gore u subotu ujutro iz Tivta putuje za Budimpeštu, takmičenje počinje duelom sa Kanadom 17. jula.

CRNA GORA – SAD 11:10 (3:2, 3:2, 1:4, 4:2)

Bazen na Škveru, Sudije: Adžić, Kajvara.

CRNA GORA: Lazović, Draško Brguljan 1, Banićević, Petković, Darko Brguljan 1, Aleksandar Radović 3, Drašković, Ukropina 2, Đuro Radović 1, Mišić 1, Čučković 1, Murišić 1, Šćepanović.

SAD: Baron, Noper 2, Vavić, Ober, Nalok, Kupido 2, Danstan, Karnilja, Bouen 2, Ramirez, Rols 1, Irving 2, Noland, MekKonel 1, Detrane,

1 komentar

Ostavite komentar