Pobjednik regate “Lamar Trophy 2016” brod “Alibaba” skipera Saše Kekovića

Pobjednik regate “Lamar Trophy 2016” brod “Alibaba” skipera Saše Kekovića

1333
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

lamar trophyUkupni pobjednik jedriličarske regate “Lamar Trophy”, održane proteklog vikenda u Bokokotorskom zalivu, bio je  brod “Alibaba” skipera Saše Kekovića iz Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić sa Škvera. Posebno je interesantno vrijeme, jer je Keković prejedrio obje etape za samo 3 sekunde manje od drugoplasiranog.

– Na regati su učestvovala 22 broda. Članovi posada su uglavnom bili iz Srbije i Crne Gore. Ranijih godina je bilo i klubova iz Hrvatske. Prvi put je i Herceg Novi uključen u regatu. Ranije je išla rutama van Herceg Novog, ali od ove godine je jedan dio rute  bio i u Herceg Novom – kazao je u razgovoru za Radio Jadran direktor jedriličarskog kluba Jugole Grakalić, Predrag Vukčević.

Picerija i restoran

Regata “Lamar Trophy”, koja predstavlja nastavak tradicionalne regate posvećene pilotu Zoranu Radosavljeviću, održana je, 7. put. Regatu su organozovali jedriličarski klub “Lamar” iz Beograda u saradnji sa Crnogorskim jedriličarskim savezom i jedriličarskim klubovima iz Boke Kotorske: Delfina iz Tivta, Jugola Grakalića iz Novog, kao i uz podršku Agenecije za upravljanje gradskom lukom Škver i Portomontenegrom.

Regata je jedrena u subotu i nedjelju. Subotnja etapa uključivala je jedrenje od Tivta do Škvera, gdje je bila okretnica odakle se jedrilo do Kobile pa nazad u cilj na Škveru, dok se u nedjelju jedrilo od Herceg Novog do Bigova, kazao je Vukčević. Regata je bila organozovana samo za klasu “krstaš”

Nagrade su dodjeljene u nedjelju u Bigovu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code