Pobjednik regate “Lamar Trophy 2016” brod “Alibaba” skipera Saše Kekovića

Pobjednik regate “Lamar Trophy 2016” brod “Alibaba” skipera Saše Kekovića

1212
0
Podijeli

lamar trophyUkupni pobjednik jedriličarske regate “Lamar Trophy”, održane proteklog vikenda u Bokokotorskom zalivu, bio je  brod “Alibaba” skipera Saše Kekovića iz Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić sa Škvera. Posebno je interesantno vrijeme, jer je Keković prejedrio obje etape za samo 3 sekunde manje od drugoplasiranog.

– Na regati su učestvovala 22 broda. Članovi posada su uglavnom bili iz Srbije i Crne Gore. Ranijih godina je bilo i klubova iz Hrvatske. Prvi put je i Herceg Novi uključen u regatu. Ranije je išla rutama van Herceg Novog, ali od ove godine je jedan dio rute  bio i u Herceg Novom – kazao je u razgovoru za Radio Jadran direktor jedriličarskog kluba Jugole Grakalić, Predrag Vukčević.

Regata “Lamar Trophy”, koja predstavlja nastavak tradicionalne regate posvećene pilotu Zoranu Radosavljeviću, održana je, 7. put. Regatu su organozovali jedriličarski klub “Lamar” iz Beograda u saradnji sa Crnogorskim jedriličarskim savezom i jedriličarskim klubovima iz Boke Kotorske: Delfina iz Tivta, Jugola Grakalića iz Novog, kao i uz podršku Agenecije za upravljanje gradskom lukom Škver i Portomontenegrom.

Regata je jedrena u subotu i nedjelju. Subotnja etapa uključivala je jedrenje od Tivta do Škvera, gdje je bila okretnica odakle se jedrilo do Kobile pa nazad u cilj na Škveru, dok se u nedjelju jedrilo od Herceg Novog do Bigova, kazao je Vukčević. Regata je bila organozovana samo za klasu “krstaš”

Nagrade su dodjeljene u nedjelju u Bigovu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code