Počasni konzulat Crne Gore na Floridi

Počasni konzulat Crne Gore na Floridi

0
Podijeli

konzulat floridaUz prisustvo ambasadora Crne Gore u Vašingtonu, Srđana Darmanović, generalnog konzula Crne Gore u Njujorku, Zorana Jankovića, predsjednika opštine Budva, Srđe Popovića, kao i predstavnika crnogorske dijaspore sa Floride i drugih krajeva SAD, u West Palm Beach,na Floridi svečano je otvoren počasni konzulat Crne Gore.

Predsjednica Crnogorskog kulturnog društva “Njegoš”, Dušanka Laličić, je istakla značaj koji će Počasni konzulat imati za naše iseljenike na Floridi, kao i za produbljivanje saradnje sa Crnom Gorom.

Picerija i restoran

Potom je, uz zvuke crnogorske himne, svečano podignuta crnogorska zastava. Svečano otvaranje Počasnog konzulata završeno je presijecenjem crvene vrpce, što su učinili ambasador Darmanović i počasni konzul Danilo Ivančević.
Ambasador Darmanović je govorio o značaju konstituisanja počasnog konzulata i o našem prvom počasnom konzulu u ovoj američkoj državi. Ambasador je posebno naglasio zadovoljstvo i ponos što se crnogorski barjak prvi put zavijorio ispred jedne crnogorske institucije na Floridi.

Počasni konzul Ivančević je kazao da je počastvovan i ponosan što, zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljima iz Crne Gore, koji već decenijama žive i rade na Floridi, može mladoj generaciji naših ljudi koji su rođeni i odrastali na Floridi, ali i onima koji uz Crne Gore dolaze na Floridu, obezbijediti prostor za okupljanje i pružiti potrebnu podršku i pomoć.
Ivančević se zahvalio Vladi Crne Gore na razumijevanju i pomoći u konstituisanju Počasnog konzulata, a posebno i ambasadorki SAD u Podgorici,gospođi Uehara, na prijateljskoj podršci.
Danas će biti održan prijem i svečana večera za preko dvije stotine zvanica, koju će počasni konzul Ivančević i njegova supruga Mari (Marie), organizovati u prestižnom Waterfront Lake paviljonu u West Palm Beach-u. Prijemu će, pored predstavnika diplomatskog i konzularnog kora sa Floride, prisustvovati i predstavnici države Floride, odnosno kancelarije guvernera Floride, kao i predstavnici grada West Palm Beach, na čelu sa gradonačelnicom, gospođom Mojer.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code