Počela adaptacija tunela Meljine-Zelenika

Počela adaptacija tunela Meljine-Zelenika

17
Podijeli

Kompanija „Asfalt-beton gradnja“ počela je uređenje pješačke komunikacije u starom želježničkom tunelu koji povezuje Meljine i Zeleniku. Tim povodom, lokaciju su jutros posjetili predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević. Oni su sa direktorom kompanije, Vladimirom Mirkovićem razgovarali o dinamici i predstojećim radovima, soašpteno je iz lokalne uprave.

Uređenjem je planirano asfaltiranje dionice u dužini od cca 500m, čime su obuhvaćeni i prilazi tunelu sa obje strane, u dužini od 50m, kao i postavljanje javne rasvjete. Čitav posao trebalo bi da bude gotov za 15 dana. Vrijednost radova asfaltiranja je 21,7 hiljada eura sa PDV-om. Komunalno stambeno preduzeće će obaviti elektro radove (javna rasvjeta i rasvjeta u tunelu) u vrijednosti od 13 hiljada eura. Garantni rok za radove i ugrađeni materijal je minimum dvije godine.

Picerija i restoran

Podsjećamo da su još u oktobru prošle godine Katić, Konjević i saradnici razgovarali sa predstavnicma mjesnih zajednica Meljine i Zelenika, kada je i dogovoreno da u najskorijem periodu otpočne adaptacija pješačkog tunela kojih ih povezuje, a kroz koji je nekada prolazio voz. Na ovaj način će Opština Herceg Novi riješiti problem brojnih pješaka, posebno uzimajući u obzir da u ovom dijelu grada ne postoji trotoar duž Jadranske magistrale.

17 Komentari

 1. TAJ TUNEL JE TREBALO ODAVNO SREDIT SVAKA CAST ALI LJUDI MOJI MISLITE VI RESAVAT VECE PROBLEME ; SKOLA U IGALU , ZAOBILAZNICA OKO GRADA , RAMPA NA SITNICI , NOVA MANJA BOLNICA , AUTOBUSKA STANICA ….. ITD !!! PRIJATELJSKI SAVJET MRZNJOM KOJU STE UNIJELI U NEKA PREDUZECA NECETE RESIT NI JEDAN OD OVIH PROBLEMA NEDIRAJTE POSTENE LJUDE !!!!

  29
  13
  • Skola ministarstvo prosvjete,zaobilaznica ministarstvo saobracaja,rampa carina,bolnica ministarstvo zdravlja,autobuska opstina znaci samo sa 20% se obracas na pravu adresu

   20
   12
   • Vece zlo od ove vlasti nije moglo zadesi ovaj grad a ne da oni nešto reše svi znamo sta su pričali pred izbore a sada nam ostaje samo da gledamo kako ovaj grad propada! Gluperda smiri živce!!!!

    18
    20
    • Za sad rjesavaju sto su najavili ili su makar poceli rjesavati.Cak su mi se poceli dopadati..Azurniji su od predhodne vlasti,zato aj malo realan budi,,neko ko pamti,,

     6
     15
 2. Skim je pricao u zeleniku????? Sa covjekom koji je dao ostavku predstavnikom izgasenog od naroda IZBORA????Lud zbunjen nenormalan
  narod je ogorcen sto se nema kome obratiti

  14
  9
 3. prava stvar
  kako za miještane koji će ga koristiti svakodnevno
  tako i u turističke svrhe
  relativno male a veoma bitne stvari, to se traži
  podrška

  32
  5
 4. Nezavisni, čitaš li tekst? Ti bi odmah kolima kroz tunel!
  Za to služi magistrala.
  Lijepo piše da se radi o uređenju pješačke komunikacije.

  20
  • Svi ste nabili betonske zidove do puta, ako ne i uput, pa trpite. Ili svi sklonite zidove. Ne može vam Opština pomoć da ne putujete do Čela 10 minuta, samo vi sami sebi.

 5. G Katnicu kad vec dodjoste u Zeleniku sto ne napraviste krug oko skole ,dz mosta pa pored rijeke da vidite kakve su nam ulice, sve rupa do rupe, katakombe .Ovo je sramota!

  30
  5

Ostavite komentar

*

code