Počela gradnja One&Only hotela u Kumboru

Počela gradnja One&Only hotela u Kumboru

6181
26
Podijeli

U Kumboru  je ozvaničen početak radova na prvom hotelu  One&Only u Evropi, koji će biti sastavni dio Portonovi rizorta. Iz azerbejdžanske kompanije Azmont invstments najavili su ulaganje od 650 miliona u kompleks koji treba da postane reper u oblasti turizma i usluga u svijetu.

gradnja one only 220416 1Premijer Milo Đukanović i predsjednik Odbora direktora kompanije Azmont Investments, Ahmet Erentok simbolično su u temelje budućeg hotela One&only ubacili kapsulu sa porukom i amajlijom. Na svečanoj ceremoniji predstavljeno je buduće elitnno hotelsko zdanje i kompleks Portonovi koji će se prostirati na površni od 26 h.

Picerija i restoran

gradnja one only 220416 erentok„Kompletan projekat vrijediće 650 miliona eura. Ne znam zašto, ali svaki put kada se sretnem sa premijerom povećava se vrijednost naše investicije i sada je to više za 150 miliona. Nadam se da arhitekti neće zakomplikovati stvari. Do marta ove godine uložiili smo 163 miliona i 963 hiljade eura“ – bio je precizan Erentok.

Investitor vjeruje da će Portonovi ostaviti pečat u sektoru turizma i usluga u cijelom svijetu i da će donijeti novi stil života narednoj generaciji. Portonovi će postati bezvremena destinacija i zajednica sa lokalnim duhom i prestižnim brendovima, kazao je Erentok.

– Gradićemo ukupno 138 hiljada kvadrata, uključujući hotel „One&Only”, Henri Chenot spa centar, plažni klub, jaht klub, 220 vezova u marini za superjahte. Takođe tu će biti i prestižni brendovi, luksuzni stanovi i vile. Obnovićemo i crkvu, koju ćemo koristiti kao interesantno mjesto za proslave vjenčanja. Dovešćemo i jedan od poznatih brendova u tu svrhu. Imaćemo i 5000 kvadrata trgova na kojim će biti razni sadržaji, zatim tenis centar – najavio je predsjednik Odbora direktora Azmonta, Ahmet Erentok.

gradnja one only 220416 djukanovicCrnogorski premijer Milo Đukanović je istakao da početak nove faze u gradnji rizorta Portonovi, hotela One&Only služi na čast današnjoj Crnoj Gori i investitoru. To se poklapa i sa posvećenošću Vlade da dinamizira ekonomski i demokratski razvoja zemlje.

– Tokom proteklih deset godina Crna Gora se razvijala po dinamičnoj stopi rasta  od 3,2 % godišnje. U kontekstu evropskog okruženja  to je veoma dobar rezultat i među najboljim u Evropi – ustvrdio je Đukanović, dodajući da to Vladu ne zadovoljava, jer treba ući u zonu godišnjeg rasta od 4 do 5 posto. Za to su potrebni novi impulsi i razvojni projekti, dobro korišćenje nevalorizovanih resursa i animacija stranih investitora, poput Azmont investmentsa.

– Kroz realizaciju projekata kakav je Portonovi u suštini ostvarujemo tri svoja najvažnija cilja. Prvo, da obezbjeđujemo građanima Crne Gore mogućnost novog zapošljavanja i to na kvalitetnim osnovama. Drugo, ulaganjem od 650 miliona eura dajemo snažan imput dinamiziranju ekonomskog rasta i našeg GDP-ja i samim tim stavranju pouzdane ekonomske osnove za unapređenje kvaliteta života. I nakpokon, kada se  ovaj rizort izgradi Crna Gora dobija novi kvalitet turističke ponude i novi imidž na međunarodnom tržištu, postaje jedna od prestižnijih tursitičkih destinacija u Evropi – istakao je Đukanović.

On je podsjetio da Vlada radi na podršci investitora u zakonskim rješenjima za gradnju hotela, fleksibilnijoj poreskoj politici i kreditiranju, kao i izgradnji saobraćajne infrastrukture. Istovremeno se radi i na edukaciji na unapređenju usluga, pa je tako Azmont investments zajedno sa domaćim partnerom animirao jednu renomiranu  francusku školu ugostiteljstva, koju će od  septermbra pohađati maldi iz Crne Gore.

Na ceremoniji su pored  predsjednika Đukanovića i Erentoka govorili, savjetnik u diplomatskoj misiji Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Seyran Mirzazadeh i predsjednik i direktor za operacije u One&Only rizortima, Philippe Zuber. Oni su poslije prezentacije rizorta obišli gradilište. Svečanosti su prisustvovali ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, a ispred Opštine Herceg Novi predsjednik skupštine Andrija Radman.

26 Komentari

 1. Kumbor.Opstina Herceg Novi.Boka Kotorska.Aprila 8. 1945.u Kotoru spojise Crnu Goru sa Bokom.Kakav biser dobi Crna Gora!A danas ti fini i kulturni bokeljani od Titograda to jest Podgorice nemaju niata sem otimacine domicilnom stanovnistvu.Sve sto vrijedi pored mora – vjekovno vlasnistvo primoraca odlazi u ruke podgorickih novokonponovanih bogatasa,po zanmanju piljari,auspuhari,preprodavci…Koliko Podgorica potcjenjuje bokeljski narod najbolje pokazaje jucerasnja proslava u Kumboru.Svecanost u Opstini,a nigdje kumborana,novljana i uglednih ljudi nase Boke.
  Shvatite jednom dragi sugradjani:Mi smo za njih “elitu”gradjani drugog reda!Samo poslusnici prosperiraju,a znamo dobro ko su.Predlog:Traziti da Boka bude u Crnoj Gori,ali regija koja ce podsteno zivjeti od svog rada i posebno znanja kao i do sada.
  P.S.Nadam se da ce ovo biti preneseno u cjelosti.
  0  0
 2. re@ “odgovor”

  Rođen sam i odrastao u HN, a 35 mi je godina. I nikad nikog nisam čuo, da kaže: “Kod kasarne u Đenoviće”. Ili da me neko nekad pitao: “Đe je kasarna Đenovići” ?! Eto toliko ja znam.. Ali mislim da zaista nije bitno, bitno je da bude kakve koristi od svega toga, drugo je manje važno..No bojim se, malo će nam to dobra donijeti..
  0  0
 3. Za Kumbor, Ko to rece da je JAKO VAZNO dje je Portonovi?
  Takav komentar ne procitah na ovom portalu.
  A da je VAZNO da nije samo u Kumboru, jeste.
  0  0
 4. Za Miga. Ti koliko znas je tako.
  Pitanje je samo, od kad je to tvoje VAZDA!
  Ovdije vecina ima SVOJE VAZDA, pa iz komentara vidim da tvoje VAZDA nije dugog datuma.
  0  0
 5. Simboličnim pritiskom na sirenu premijer Crne Gore Milo Đukanović i ministar ekonomije i industrije Azerbejdžana Shahin Mustafayev ozvaničilii su početak radova na luksuznom rizortu One & Only u Kumboru, u koji će kompanija SOCAR investirati pola milijarde eura.
  Bio je to znak da mašine i bageri počnu sa radom kako bi do kraja 2016. godine ekskluzivni rizort Portonovi, jedinstven u Evropi bio završen.
  0  0
 6. Zato i jesmo ođe đe jesmo zato što je jako važno je li porto u Đenović ili Kumbor.Neviđeno važna srvar ….pi…a dok je kasarna bila nijesu bili ni blizu Kumbora i ako je otpad pripadao Đenovićima.Adioo mali…pozdrav iz Kumbora sa kapije Portonovi
  0  0
 7. re@MISO Ti Mišo misliš da oni to grade za nas ? Da se mi građani baškarimo u te “rizorte” ? I to za “DŽ” Oni to grade drug za sebe, i za svoj interes. I to ostaje njima, ili onima kojima prodaju. Nama i budućim generecijama od toga ne ostaje ništa. Lijep pogled, ili eventualno da možemo prošetet ljeti tuda (kao u Tivat), i tu je kraj našeg uživanja. Misliš li da će ljeti domaći i gosti koji nisu gosti kompleksa-hotela, imati besplatan pristup tim extra uređenim plažama ? Malo sjutra..Takođe, što se tiče zapošljavanja, slaba vajda. Zaposliće desetak iz PG ili njihovu đecu, ostatak radne snage -samo sezonski. I to plata 300 evra max. A ostali smo bez dijela obale. A ti veliš, sve bi im dao..Eee.. Dok je …..ca, biće i vune..
  0  0
 8. Nije Milo lud da se slika sa Duskom krusom. Iskoristio ga i sad ceka prvu priliku da ga otkacii. .. A Radman je tu i jedino on prestavlja Opstinu! Andriju za presjednika!!!
  0  0
 9. ZAŠTO MEĐU OVOM SVITOM NEMA NIKOGA IZ NAŠE OPŠTINE.SRAMOTA,OVO SE IPAK GRADI U NOVOME,A NE U PODGORICI.TOTALNO RAZOČRENJE,ETO KOLIKO NAS POŠTUJU.HVLA IM.
  0  0
 10. sve pohvale za premijera i ministra i ovakvim investitorima treba pnuditi sve lokacije koje su za gradnju ,ja da se pitam dao bi im lokacije besplatno samo da izgrade reprezetantivne objekte hotele ,sportske terene jer to sve ostaje građanima na raspolaganju ,a sa ovim nesposobnim investitorima treba raskinuti ugovore i naplatiti im sve penale
  0  0

Ostavite komentar

*

code