Počela II faza uvođenja LED rasvjete

Počela II faza uvođenja LED rasvjete

2090
18
Podijeli

led rasvjeta autobuskaPri kraju je prva, a počela je i druga faza, 2,6 miliona eura vrijednog projekta, led rasvjete u Herceg Novom. Za desetak dana posao će biti završen, a onda će uslijediti tehnički prijem. Tek nakon toga projekat se može smatrati uspješno završenim, oprezni su u Komunalno stambenom preduzeću.

Firma Hesel lajt, sa kojom je sklopljen ugovor, obećala je iako je rok završetka radova istekao zbog neradnih dana i loših vrmenskih prilika, da će posao okončati za desetak dana.

Picerija i restoran

Prema izvještaju nadzora, ugrađeno je 95% svjetiljki. Preostalo je da se osvjetle mjesta gdje postoje montažni problemi, koji se moraju otkloniti bravarskim radovima. Na starim nosačima, stare svjetiljke bile su sasvim drugih profila. Riječ je o najvećim dijelom naselja Topla 2, Ulici Ljubibratića i dijelu Šetališta Pet Danica. Ostao je i dio seoskih naselja, Mokrina, Kruševica i poluostrva Luštica.

Poduhvat je počeo u februaru, a Opština Herceg Novi je sa danskom kompanijom Hesel lajt potpisala ugovor 17. novembra prošle godine. Ugovorom je definisana zamjena svih 6.644 svjetiljki na području Herceg Novog, novom LED rasvjetom, u roku od tri mjeseca.

18 Komentari

 1. Vidi: Balkan Green Energy News ( tko sve stoji iza projekata), http://www.balkangreenenergynews.com/hesalight-wins-public-lighting-deal-in-herceg-novi,
  Portal uprave za javne nabavke br. 02-2-443-3/15 od 26.03.2015 tj :
  http://www.portal.ujn.gov.me/delta2015
  a informacije o tome koliko je Hesalight -Roskilde zaradila i deklarisala porez vezano za ovaj posao moze se lako proveriti u Poreskoj Upravi Danske i tek tada ce se moci ustanoviti o validnosti pomenutog projekta u svakom smislu ( donacije, povoljnosti itd)
  0  0
 2. @ljudi misle da ste ludi,komentari su ti sasvim OK,naime stice se utisak da je to u najmanju ruku novokompovana firma,da bi neko drmnuo novac od te rabote,bilo je slucajeva da se firma osnuje negdje u Evropi samo da bi se na ciljanom kapitalnom poslu drmnuo novac, npr. tunel Sozina , aerodrom Golubovci i sl, poslije prve kise aerodromska sala je prokapala, ali ne pomalo,interesantno je da na pojedinim mjestima i dan danas kaplje, krovopokrivacke radove je izvodila firma -Zecevic- nista neuobicajeno, ali iz Moskve, i sto mislite, egzistira li ta firma danas, nevjerovatno je da u CG nema firme koja bi mogla kvalitetno izvesti ove radove. Volio bih vidjeti tu komisiju kada bude tehnicko drijem ove rabote, mislom na resvjetu. Inace zivim na Tpoplu 2, republika Crveni Krst, pa se oboje mozemo nagledati miline od putne infrastrukture.
  0  0
 3. Umjesto da pisemo koje kakve komentare, najbolje je pitati direktno na: info@hesalight.com. Jer kako navode sluzbene informacije od odgovornih iz ove opstine ova firma ce da Herceg Novom digne 2,6 miliona eura. Ako je ta firma registrovana u Dansoj, ista je duzna da posao u HN prijavi danskoj poreznoj sluzbi i plati porez propisan zakonom. Ako je Hesalight Danmark ozbiljna firma, njeni sluzbenici ce da odgovore na svako pismo upuceno od strane bilo kog gradjanina HN jer rasveta je u sluzbi ovog naroda a ne nekih pojedinaca.
  0  0
 4. Kada se vec gradjanstvo sluzbenim putem obavestava da “Hesel lajt” obavlja LED rasvetu u HN, veoma je cudno da onda gradjanstvu ne napisu pravi naziv firme : Hesalight-Danmark. Jer Hesel lajt nije isto sto i Hesalight jer nazivi firma se nikada ne mogu porevadjati na drugi jezik. Zasto se to tako radi, to bi malo uceniji trebali da znaju. Ja kao gradjanin zelim samo da postavim pitanje odgovornima tj oni koji vode ovaj grad tj nama i nasim parama, DA LI JE LED RASVETA DONACIJA EVROPSKE UNIJE, pa je zato ukljucen i “Hesalight” – Danmark radi obavljanja tih poslova? Dobro bi bilo kada bi se narod ove opstine obavijestio o pravoj istini.
  0  0
 5. Da li gradjani imaju pravo da znaju cija je firma ” Hesel Lajt” jer kao takva ne postoji u Centralnom privrednom registru Crne Gore. Pa ako je ista registrovana u nekoj drugoj zemlji sto se to javno ne kaze. Zivim na Topla III, delu gde veoma mali broj ima gradjevinske dozvole, a oni sto su je platili valjda imaju pravo i da saznaju da li ce i kada biti uvdena kanalizacija, osvetljenje ulice itd. Ali o tome niko nista ne zna, iako je stanovnik dela ove ulice poceo da sakuplja på 50 eura od svakog domacinstva na ime uvodjenja rasvete u nasoj ulici. A kada smo zatrazili dokumenat o zvanicnimm odlukama vezano za izvodjenje istih, kao i na ciji ziro racun da uplatimo po 50 eura ( iako smo svoju gradjevinsku odavno platili, pa nismo ni u obavezi da placamo za rasvetu ulice), sused je pokusao da nam proturi pod nos nevalidna dokumenta kao da smo nepismeni. Dodje bager iskopase se rupetine ( deluje kao po necijoj licnoj zelji) usadise ogromne betonske stubove zik-zak po ulici a koje ce ako se takve i dovrse najmanje svetliti ulicu. Bice to osvetljenje za ptice.
  0  0
 6. LED rasvijeta je sasvim u redu, naravno u krstenim zemljama, ali ovo u Novome je totalna sprdacina, lampe su poddimenzionisane, sa par wati jacom lampom efekat bi bio OK, ali to kosta neznatno vise, sam nacin montaze je totalni kriminal, stice se utisak da je cijela rabota bila -ja tebi, ti meni-, naime jeftinije od ovoga nijesu mogli Naci, ili se radi o totalnim diletantima u ovom poslu. interesantno je, nepostojeca danska Firma jedini ponudjac. Nije nego, izbij coravome oko.
  0  0
 7. da se pohvalim:jutros u 6 ipo radnici nam rade na osposobljavanju rasvjete koju nijesmo uopšte imali,ali smo je tražili pismeno i usmeno,tako da znate da nije dovoljno samo zlobne komentare pisati po portalima i ćakule voditi po kancelarijama.,treba se obratiti pravim osobama na pravi način.
  0  0
 8. Rasvjeta bi mi bila dobra kad bi prosvijetlila sijalica kako god bilo,ali kad će bog zna,a sumnjam da će jer niko iz Izbora nije bio na proslavu u park…
  0  0
 9. @Igalo Hn
  Slažem se sa svim gore navedenim, i ja imam takav utisak. Ali ovdje čim izneseš svoje mišljenje povodom aktuelnih pitanja u gradu odmah ti prišiju političku pripadnost.
  0  0
 10. Ova rasvijeta je mngo lošija od prethodne koja je davala bolju svijetlost i jačinu nego ova … Ova rasvijeta samo svijetli ispred stubova i okolo je totalni mrak, za razliku od prethodne. Grad ne Lici ni nasta sa ovom bojom svijetlosti, osjećaj je kada se šeta kao da idem u bolnicu ( previše depresivno)…
  0  0

Ostavite komentar

*

code