Počela izgradnja nove trafostanice Klinci i rekonstrukcija TS Pržno

Počela izgradnja nove trafostanice Klinci i rekonstrukcija TS Pržno

895
0
Podijeli

trafostanica klinci izgradnja 030416 1Počeli su radovi na potpunoj rekonstrukciji TS 35/10kV Pržno u Tivtu koja električnom energijom napaja hercegnovski i tivatski dio poluostrva Luštica, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

U okviru ugovorenih radova, koji treba da se završe do kraja godine, predviđena je zamjena 35 i 10 kilovoltnog postrojenja i ugradnja dva transformatora od po 8 MVA. Na tom području je, kao što je poznato, planirana izgradnja turističkih kompleksa visoke kategorije.

Picerija i restoran

trafostanica klinci izgradnja 030416 2Takođe,  krajem prošle nedjelje počela je izgradnja TS 35/10KV Klinci u Herceg Novom, sa uklapanjem u 35 i 10 kV mrežu. Prema riječima Ranka Vukovića, rukovodioca Sektora za razvoj i investicije FC Distribucije, realizacijom ovog 2,2 miliona eura vrijednog projekta, znatno će se poboljšati naponske prilike i stvoriti neophodne pretpostavke za priključenje novih potrošača na hercegnovskom dijelu poluostrva Luštica.

„Korisnici električne energije na tom dijelu Luštice trenutno se napajaju preko 10 kV nadzemnog voda dužine oko 11 km, što nepovoljno utiče na pouzdanost napajanja električnom energijom. Izgradnja nove trafostanice će u znatnoj mjeri poboljšati kvalitet napajanja u tom dijelu konzuma“, istakao je Vuković.

trafostanica klinci 030416 2Privode se kraju i pripremne radnje za početak izgradnje 35 kV kablovskog voda od trafostanice 35/10 kV Kumbor do nove trafostanice Klinci. Kabl će služiti za napajanje novog energetskog objekta Klinci i njegovim postavljanjem se stvaraju uslovi za uklapanje buduće trafostanice u elektroenergetski sistem Crne Gore – navodi se na kraju saopštenja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code