Počela Mala fešta jesenjih ukusa

Počela Mala fešta jesenjih ukusa

1167
2
Podijeli

jesenja festa 271115 1NVO Ruke u saradnji sa drugim NVO i pojedincima, a uz podršku Opštine Herceg Novi, nastavila je sa organizacijom autentičnih lokalnih fešti. Nakon Male fešte od naranče i Fešte na skalama, na glavnom gradskom trgu jutros je otpočela dvodnevna Mala fešta jesenjih ukusa.
Đaci osnovnih i srednjih škola upoznati su sa voćnim kulturama karakterističnim za naše podneblje koje sazrijevaju i u upotrebi su u ishrani od septembra do novembra.
Na glavnoj fešti, sjutra na istoj lokaciji od 10 do 13 sati, biće predstavljeni plodovi jeseni tipični za naš kraj, kao i proizvodi od žižula, rogača, kaka, šipaka, ali i grožđa, kivija i mandarina. Posjetioci će moći da degustiraju sokove, likere, vina.
jesenja festa 271115 2Biće prezentovan rad fondacije “OliviA International Arttown”, predstaviće se udruženja koja se bave kreativnim radom, a biće izložene i rukotvorine izrađene tokom radionice dekupaža u NVO “Nova šansa”. Planiran je i muzičko zabavni program. Humanitarnom aukcijom torti prikupljaće se novac za liječenje malog sugrađanina Martina Stepanovića.
Učenici SMŠ “Ivan Goran Kovačić” imaće izložbu „Ulicom šipka“. Njihovi radovi biće istaknuti u izlozima na glavnom gradskom trgu i u dijelu Njegoševe ulice, od Trga do lokala “Bife Beograd”.
jesenja festa 271115 5jesenja festa 271115 3

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code