Počela sanacija oštećene obalne infrastrukture u Baošićima

Počela sanacija oštećene obalne infrastrukture u Baošićima

0
Podijeli

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je sa prvim aprilskim danima otpočelo radove na oštećenoj oblali, odnosno pomorskoj infrastrukturi. U toku su intezivni radovi na rekonstrukciji tzv. “Zaječarskog” mula u Baošićima, demontaža oštećenih djelova samog mula i postavljanje oplate kako bi se izvršilo betoniranje ivičnih zidova pristaništa, saopštavaju iz Morskog dobra.

Rok završetka ovih radova je 30 radnih dana, tako da se očekuje da radovi budu gotovi već početkom narednog mjeseca. Za rekonstrukciju ovog pristaništa Javno preduzeće je izdvojilo 39.842,42 eura.

Picerija i restoran

Nastavak rekonstukcije oštećenih pristaništa počinje već od naredne sedmice, i to na pristaništu u Žanjicu u vrijednosti 44.288,24 eura, pristaništu i mandraću u Baošićima u vrijednosti 9.362,13, potom pristaništu i lokalnom mandraću u Kumboru u vrijednosti 14.734,75 eura.

U planu je i sanacija mula “Bazdanj” na Obali Đuraševića u Tivtu i pristaništa Muo u Kotoru.

– Javno preduzeće je prethodno za svaki objekat obalne infrastrukture naručilo izradu Elaborata iz kojih se jasno vide oštećenja i smjernice za njihovu kvalitenu sanaciju – navode iz Morskog dobra.

Paralelno sa ovim radovima Javno preduzeće kreće sa hitnom sanacijom potpornih zidova, oštećenja na šetalištima i stazama duž cijelog primorja, a potom i u prihranjivanje pješčanih plaža, kako bi na vrijeme i spremno dočekali novu ljetnju sezonu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code