POČELA U TIVTU, A USKORO ĆE GRADNJA STANOVA U MELJINAMA

POČELA U TIVTU, A USKORO ĆE GRADNJA STANOVA U MELJINAMA

185
0
Podijeli

Bilo je dosta skeptizma da li će projekat izgradnje dvije velike stambene zgrade sa 140 stanova na lokaciji „Švedskih baraka” na Seljanovu u Tivtu biti započet, zato je danas polaganje kamena temeljca veliko zadovoljstvo za sve, rekao je predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel.

On je sa predsjednikom Odbora direktora (CFSSI) Danilom Popovićem simbolično označio početak gradnje objekta za kolektivno stanovanje za potrebe zaposlenih u organima lokalne i državne uprave sa područja opštine Tivat.
Novosel je podsjetio da je bilo dosta problema u oslobađanju lokacije, koja je bila izgrađena i gdje su postojali privremeni objekti, naselje Švedske barake, gdje je bilo 25 stanova. Ipak smještaj za 25 porodca je obezbjeđen i radovi na lokaciji su već u poodmakloj fazi i sve ide planiranom dinamikom, a imaju obećanja kako od investitora tako i do crnogorskog Fonda za solidarnu stambenu izgradnju da će biti ispoštovani ugovorni rokovi.
Dogovor oko kvota još nije ustanovljen, no zna se da će dio pripasti Fondu, dio opštini Tivat, pa će se ofromiti komisija koja će izvršiti raspodjelu kvota. Ono što je sigurno jeste da Fondu pripada 25 %, kako je i ugovoreno, odvojeno je 25 stanova za bivše stanare u Švedskom naselju, a ostalali biće tek raspoređeni.
– Nije mala stvar da 140 tivatskih porodica riješi stambeno pitanje, a ja se ne sjećam da je u Tivtu nekada toliko stanova u tako kratkom periodu napravljeno – kazao je Novosel.
Iz opštinskog budžeta riješavanje problema bivših stanara Švedskog naselja biće izdvojeno 550.000 eura, plus troškovi zakupnina, kirija dok se stanovi ne usele. To nije mala investicija istakao je Novosel.
Gradnja stanova u Tivtu mogla bi biti završena i prije roka od 18 mjeseci ukoliko ne bude tromjesečne pauze zbog sezone.
Predsjednik Odbora direktora CFSS Danilo Popović, kazao je da će oni davati stanove preduzećima i ustanovama, a kako će ih dijeliti njihova je stvar.
Investicija je vrijedna oko deset i po milona eura sa oslobođenim zemljištem, projektovanjem, sa nadzorom, oslobođenim komunalijama, ugovorenom izgradnjom.
Iz Fonda je saopšteno da oni nemaju zaštitene mehanizme koji bi buduće vlasnike onemogućili da svoje stanove prodaju, jer je pravo svojine preče, ali da oni kao Fond ne prodaju svoje stanove na tržištu, već ih dobijaju njihove članice.
Na pitanje novinara šta je gradnjom stanova u Herceg Novom, Popović je kazao da gradnja stanova za policiju ne može da počene zbog nerješenih imovinsko pravnih odnosa, dok se u Meljinama privodi kraju revizija projekta, pa se nada da će tamo vrlo brzo početi izgradnju 36 stanova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code