POČELE LJETNJE JAZZ NOĆI NA TRGU OD MUZIKE U STAROM GRADU

POČELE LJETNJE JAZZ NOĆI NA TRGU OD MUZIKE U STAROM GRADU

325
0
Podijeli

Jednočasovnim koncertom u atrijumu Trga od muzike ispred Muzičke škole na kojem su nastupili Michael Supnick (USA), Filippo Rodolfi (Ita), Branko Marković (Srb) kao i kolosi crnogorske jazz scene Zoran Ćetković Ćele i Miodrag Šule Jovović sinoć je otpočeo II Jazz Summer Montenegro festival.

Atrijum trga bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a posjetioci su pristizali do samog kraja koncerta. Iako jazz kao žanr ne spada u komercijalu muziku koja “hvata na prvu” i ima kratak “rok trajanja”, sinoćnji koncert dokazao je da ovaj pravac ima ozbiljne poštovaoce u gradu pod Orjenom. Fantastičan ambijent, uz prigušenu prateću rasvjetu, i melodije koje su “proizvodili” džezeri, rezultirao je na kraju samo jednim utiskom: bilo je to sve samo ne jedna obična ljetnja noć. Spoj svega toga publika je itekako osjetila, pa je muzičare u nekoliko navrata nagradila aplauzima.
Pozdravljući publiku i izvođače direktorka festivala i Muzičke škole, Nada Karadžić, kazala je da će nastojati da ovaj džez festival svojim kvalitetom i edukativnim karakterom zauzme vodeće mjesto u kulturnoj ponudi grada i da po tome bude prepoznatljiv u Crnoj Gori i mnogo šire.
Festival je zvanično otovorila predstavnica kompanije Azmont investments Adrijana Husić:
„Nama je zadovoljstvo što se nalazimo ovdje i što smo dio ove priče i vjerujemo da ćemo svi zajedno imati prilike da uživamo uz zvuke vrhunske džez muzike, a da će najmlađi imati priliku da čuju i nauče nešto novo, što je svakako i najvažnije”, rekla je Husićka.
Kompanija “Azmont investments”, inače, je jedan od strateških partnera koja prepoznaje rad ove škole, a u skladu sa društveno odgovornim poslovanjem, u protekloj godini finansijski su podržali i održavanje državnog takmičenja.
Na koncertu su kao gosti nastupili Dragan Karlo Đorđević, koji u ovoj školi vodi jazz bend, dok je jam session imala jazz pedagoškinja Jelena Jovović. Ona od ponedjeljka u okviru festivala rukovodi radionicama jazz-a sa polaznicima škole. Voditeljka programa bila je novinarka Radija Jadran, Branka Tušup.
Jazz summer Montenegro festival biće nastavljen večeras koncertom Jelene Jovović i njenih polaznika, koji je zakazan za 21 h, takođe na Trgu od muzike.
Podsjetićemo, II Jazz summer Montenegro festival organizuje Muzička škola Herceg Novi i NVO Fortuna, a pokrovitelj je TO Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code