POČELE RESTRIKCIJE IZUZEV U BIJELOJ I KAMENARIMA

POČELE RESTRIKCIJE IZUZEV U BIJELOJ I KAMENARIMA

156
0
Podijeli

Prvi junski dan započeo je restrikcijama vode u Herceg Novom, zbog sanacionih radova na postrojenjima HE Trebinšnjica i HE Dubrovnik.

Kako nas informišu iz preduzeća Vodovod i kanalizacija doo, raspodjela vode iz lokalnih izvorišta funkcioniše bez problema.
– Iz Opačice stiže oko 100 sekundnih litara, iz lokalnog izvorišta Mojdež oko 15, a za područje Bijele i Kamenara stiže 35 sekundnih litara, iz regionalnog vodovoda, tako da u ovim mjestima nema restrikcija, jer ta količna vode zadovoljava potrebe stanovnika ovih mjesta – kazala je za Radio Jadran, direktorka Jelena Đaković.
Dotok oko 400 sekundnih litara vode sa vodostana Plat obustavljen je sinoć u ponoć. Đakovićka demantuje navode da će restrikcije biti čitav mjeseca.
– Može biti samo “plus-minus 5 dana”, tako da radovi mogu biti završeni i ranije, a nemamo nikakvih saznanja da bi to moglo potrajati čitav jun – kategorična je Đakovićka.
Ona još pojašnjava da konačni ugovor sa tivatskim i Regionalnim vodovodom nije potpisan, te da se iz tih razlog još ne zna cijena vode koju obezbjeđuju za Herceg Novi ova dva Vodovoda.
– Samo je definisano da će se maksimum preuzimati oko 60 sekundnih litara i to u slučaju veće potrošenje, ali je to danas samo 35 sekundnih litara, jer je tolika potreba.
Vrlo bitno je napomenuti da bez obzira na ugovorenu cijenu vode, građanima se na računima ništa neće mijenjati i za njih cijena ostaje ista. Potrošači mogu pozvati broj 323 191, kako bi se cistjerna sa vodom uputila u mjesta gdje je voda potrebna. Moraju da ostave kontakt kao i tačnu lokaciju gdje je cistjerna potrebna i dobiće vodu, jer će bez obzira na radno vrijeme Vodovoda, ova služba biti dostupna 24 sata – navodi Đakovićka.
Raspored snabdijevanja:
Naselja od SUTORINE do SAVINE imaće vodu od 7 do 9 i od 19 do 21 čas, od MELJINA do BAOŠIĆA od 5 do 7 i od 17 do 19, dok će se
naselja SUŠĆEPAN, RATIŠEVINA, ŠĆEPOŠEVIĆI i ŽVINJE snabdijevati cistijernom po potrebi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code