POČELI PRIPREMNI RADOVI ZA GRADNJU HOTELSKOG KOMPLEKSA “ŽAGER” U BIJELOJ

POČELI PRIPREMNI RADOVI ZA GRADNJU HOTELSKOG KOMPLEKSA “ŽAGER” U BIJELOJ

211
0
Podijeli

U Bijeloj na lokaciji Žager, gdje je vlasnik tivatske kompanije „Politropus Alternative d.o.o.”, Roman Denkovič u oktobru 2014. godine, dobio građevinsku dozvolu za izgradnju hotela sa pet zvjezdica i 70 soba, počeli su pripremni radovi.

Izgradnja hotelskog kompleksa očekuje se sredinom novembra ili početkom decembra, kazao je za Radio Jadran, nadzorni inžinjer na gradilištu, Slaviša Ćorić.
“Izabrali smo izvođača i počeli smo sa radovima na zaštiti temeljne jame – tj obezbjeđenju stabilnosti magistrale uz lokaciju. To bi trebalo da se radi narednih mjesec i po najvjerovatnije. Radi se punom parom, dinamika se poštuje i dobro napredujemo za sada. U toku je i tender za izbor izvođača radova za izgradnju hotela koji će trajati još nekih desetak dana – kaže Ćorić.
Sredinom novembra, najkasnije početkom decembra trebalo bi da krene izgradnja hotela, ali to će zavisiti i od vremenskih uslova, kaže Ćorić.
Investiciona vrijednost novog hotelskog kompleksa u Bijeloj je oko 10 miliona eura, s tim što će u uređenje 200 m plaže ispod hotela biti dodatno uloženo još oko pola miliona, ističe Ćorić.
” Očekujemo ubrzo dobijanje građevinske dozvole i za plažu, kako bismo uporedo krenuli i sa tim poslom. Moram da istaknem da nam ljudi u Opštini zaista izlaze u susret, naročito načelnik Sekretarijata za prostorno planiranje, Mladen Kadić, koji nam stvarno pomaže da sve izvedemo kako treba”, kaže Ćorić.
U sklopu kompleksa Žager, predviđen je hotel visoke kategorije sa pet zvjezdica. Urbanistički projekat obuhvata prostor od oko 1,72 hektara, od čega preko 8.300 metara kvadratnih na kopnu i približno isto toliko u moru. Centralni objekat je hotel visoke kategorije sa 60 smještajnih jedinica i 120 ležaja. U okviru hotela su planirani i brojni prateći sadržaji, a duž priobalne saobraćajnice komercijalni dio hotela sa buticima, prodavnicama i drugim prostorima.
Hotel bi prema sadašnjim planovima trebalo da bude operativan do sezone 2017.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code