Počeo 15. Trg od knjige, a moć knjige nadilazi vrijeme

Počeo 15. Trg od knjige, a moć knjige nadilazi vrijeme

3
Podijeli

Međunarodni sajam knjiga Trg od knjige uzlet je pisane riječi i čitanja u srcu Herceg Novog, kazao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić na otvaranju ove manifestacije na trgu Belavista.

„Uvažavajući značaj pisane riječi i izdavaštva, ali i posebnu, gotovo magičnu vezu našeg grada sa književnicima i književnosti, Opština Herceg Novi podržava Trg od knjige. Upravo ova svetkovina knjizi u čast, u gradu koji je bio dom i inspiracija mnogim velikim piscima, već petnaestu godinu okuplja autore, izdavače i ljubitelje književnosti“, rekao je Katić.

Picerija i restoran

Ovogodišnji sajam posvećen obilježavanju jubileja – 170 godina od objavljivanja prvog izdanja Gorskog vijenca u Beču, 1847. godine. Ovaj datum važna je tačka u našoj istoriji, a Njegoš centralna ličnost crnogorske književnosti i kulture, kazao je Katić:

„Podsjetiću zato na mudre riječi – što ljudi hoće to i vrijeme trpi. One su istina, poziv i opomena, da upravo mi, svako od nas, određuje vrijeme u kojem živimo i stvaramo. U tome svijetlu, odgovornost nas kao lokalne uprave i servisa svih Novljana, je da podrži manifestacije koje oplemenjuju i obogaćuju duhovni život čovjeka. Zato smo i večeras uz Trg od knjige, i zato ćemo ubuduće nastojati da ga, u saradnji sa Gradskom bibliotekom i čitaonicom, stalno unapređujemo“, poručio je Katić.

3 Komentari

  1. Turisticki najposjeceniji dio Novoga, Belavista, poklopljena je latanim kapunjerama. Furesti imaju sto lentravat. I tako svake godine. Zasto se “sajam” ne organizuje u parku nekadasnje “Boke” ili na prostoru ispred Opstine ( mozebi bi koji od opstinskih “prvoboraca” i sto procitali).

    6
    10

Ostavite komentar

*

code