Počeo V Međunarodni festival folklora

Počeo V Međunarodni festival folklora

0
Podijeli

U Herceg Novom će od danas do nedjelje 20. maja biti upriličen V Međunarodni festival folklora, „U susret ljetu 2018.“, koji organizuje KUD Igalo.

To postaje tradicionalna  manifestacija, koja osim što baštini folklorni ples, doprinosi  vezama folkloraša iz bivše Jugoslavije i bogatijoj  turističkoj ponudi grada.

Picerija i restoran

Ove godine organizator očekuje 200 učesnika iz ex jugoslovenskih republika, koji će biti smješteni u hotelu Lighthouse, kao i u domaćinstvima, u znak uzvratnog gostoprimstva.

Uz domaćina, KUD Igalo, na svečanom defileu i koncertu učestvovaće još 6 KUD-ova: FA Nikola Đurković iz Kotora, FRA Čačak iz Čačka, FA Ljupčo Santov iz Kočana, Makedonija, KUD Zora Hercegovine iz Bileće, Republika Srpska, FG Iskraemeco iz Kranja, Slovenija i KUD Hercegovina iz Trebinja.

Predsjednik KUD-a Igalo, Igor Simović kazao je Radiju Jadran da su za učesnike, a kasnije i Novljane i goste, pripremili bogat program:

„Povešćemo goste danas kroz Stari grad, vidjeće Španjolu, Forte Mare, Igalo. Sjutra je u planu izlet Bokom – Mamula, Plava špilja, Porto Montenegro, Gospa od Škrpjela, Perast, Kotor. Svečani defile počeće u subotu, 19. maja u 18 h od prostorija KUD-a u Igalu, do Milašinovića plaže, gdje u 19 h, na terasi People’s beach bara počinje Veče folklora. Zakuska i druženje počeće u 21 h u restoranu hotela Lighhouse“, precizirao je Simović.

Pripreme za festival, kako je dodao, trajale su tri mjeseca. Organizaciju su pomogli hotel Lighthouse, People’s beach bar, lokalna uprava i drugi donatori.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code