Počeo X Međunarodni dječiji karneval u Herceg Novom

Počeo X Međunarodni dječiji karneval u Herceg Novom

2626
1
Podijeli

Simboličnim podizanjem zastave na Sat kulu mali kapo karnevala Marko Crnjac, označio je večeras početak jubilarnog X Međunarodnog dječijeg karnevala u Herceg Novom. Tome je prethodila kratka povorka praćena zvukom bubnjeva i animatorima, koji su okupljenima na Trgu Nikole Đurkovića dijelili kape, maske i zastavice sa simbolima karnevala.

djeciji karneval otvaranje 1Kako nam je rekao organizator, predsjednik NVO Omladinski centar Herceg Novi, Milijan Mijović, neke grupe su već stigle, a neki dolaze ujutru. Učesnici, njih oko 1000 će biti iz Makedonije, BiH, Slovenije, Rusije, Tivta, Budve, Kotora i Nikšića.

Picerija i restoran

Sjutra veče, na bazenu na Škveru, predsjednica Opštine, Nataša Aćimović, simbolično će predati ključeve grada malom kapu karnevala.Biće izabrana i princeza karnevala.

djeciji karneval otvaranje 2U subotu u 18 časova, glavni program zakazan je na glavnom, gradskom Trgu, odakle kreće povorka učesnika do Trga Maršala Tita. U 20 h na platou ispred Opštine, biće održan maskenbal i velika žurka.

djeciji karneval otvaranje 3Radi nesmetanog i bezbjednog prolaska defilea učesnika karnevala, u subotu, 4. juna, saobraćaj u Njegoševoj i Ulici Save Kovčevića, na potezu od raskrsnice Njegoševe sa Ulicom Mića Vavića (zgrada „Novljanka“) do hotela Plaža, biće privremeno zabranjen za sva vozila, u periodu od 17:45 do 20 časova, obavještavaju iz lokalne samouprave.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code