POČINJE III BIG GAME FISHING U NOVOM, LOV NA TUNE, SABLJARKE, LAMPUGE…

POČINJE III BIG GAME FISHING U NOVOM, LOV NA TUNE, SABLJARKE, LAMPUGE…

482
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Takmičenje u lovu na velike tune – III Big game fishing, u organizaciji JK Jugole Grakalić počeće večeras i trajaće do subote.

U ovogodišnjoj adrenalinskoj avanturi očekuje se učešće oko 18 ekipa, odnosno 50-60 “ribara”, iako tri ekipe još nisu potvrdile učešće, zbog najavljenih loših vremenskih uslova, kaže za Radio Jadran, jedan od organizatora i učesnika, Raco Gardašević. Ekipe su iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Rusije.
“Sve počinje večeras oko 20 h na pristaništu na Škveru, kod lokala “Admiral”. Isplovljavamo sjutra ujutru oko 8 h, povratak je planiran nakon 17 h. Svako veče do subote, u 20 h, u “Admiralu” ćemo mjeriti ulove, a u subotu veče imaćemo i svečaniji program zatvaranja”, najavio je Gardašević.
I ove godine loviće u teritorijalnim vodama Crne Gore, izvan Bokokotorskog zaliva, 12 milja od obale. Bodovaće se pet vrsta ribe: tuna, sabljarka, lampuga, iguan i trup. Postavljena su i ograničenja u minimalnoj težini ribe – sabljarka 10 kila, tuna bluefin 15 kila, albakor 5 kila.
Ni ovogodišnji Big game fishing neće proći bez “zvučnih” imena, tj ljudi iz svijeta biznisa koji su na ovoj sportskoj i turističkoj manifestaciji kao “domaćini” . Pjevač Vlado Georgiev će se večeras pojaviti samo kao gost, jer ima zakazane koncerte, pa neće ovoga puta moći da učestvuje u ribolovu. Pored njega tu su još i Zoran Obradović vlasnik vinarije na Savini, Nebojša Šaponjić vlasnik “Neoplante”, Ratko Zatezalo jedan od vlasnika “Avia” benzinskih pumpi, te čuveni specijalista opšte hirurgije dr Milan Colić i drugi.
Loviti velike tune vrlo je specifičan osjećaj, priča Gardašević, jer, “dok to ne osjetiš, to se i ne može opisati riječima. Prođe ponekad i po nekoliko sati u “borbi” sa njom, a da uopšte ne znaš da li ćeš je dovući na brod”, kaže Gardašević.
– Postoji nekoliko načina hvatanja velikih tuna: jedan je driftovanje – što znači da se zaustavi brod, postavi 4-5 štapova na različite dubine i sa običnom sardelom, nanjeskanom, pustite da vjetar nosi dok brumate komadiće sardele. Drugi način je pendulanje ili troling – odnosno vožnja brodom koji za sobom vuče nekoliko varalica, kao i džigovanjem – odnosno lov silikonskim varalicama vučenjem po dnu.
Iako je Gardašević do sada imao dosta velikih ulova od 80 ili 90 kila, on i dalje čeka svog kapitalca kome se nada upravo na predstojećem Big game fishing-u.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code