Počinje novogodišnje ukrašavanje

Počinje novogodišnje ukrašavanje

2644
4
Podijeli

Tehničke pripreme za novogodišnje kićenje Herceg Novog su u toku, a postavljanje ukrasa u centru grada, počeće u srijedu. Kao i ranijih godina, biće ukrašena gradska luka Škver, petlja u Igalu, kao i djelovi putnih dionica do Meljina, zajedno sa kružnim tokom. Kićenje centra grada je prioritet budući da će se tu odvijati najveći dio novogodišnjih programa.

herceg novi ukrasiEkipe Stambeno komunalnog biće sjutra angažovane radi provjere sijaličnih mjesta i pozicija na kojima bi trebalo da se instaliraju ukrasi, kazala je za Radio Jadran, samostalna savjetnica za hortikulturu u Opštini Herceg Novi, Jovanka Matković. Ona je i ove godine zadužena za organizaciju i uljepšavanje grada:

Picerija i restoran

“Jedan dio postojećih ukrasa od prošle godine je oštećen i njih ćemo morati da popravimo, jer koliko god da su oni predviđeni za vanjsku dekoraciju, ipak ne mogu uvijek da izdrže udare vjetra ili kišu. U planu nam je da popravimo i dvije stare vinjete koje će biti postavljene na Trgu. Za nove ukrase ove godine imamo na raspolaganju 4 hiljade eura, a utrošiće se za ukrase koji će biti postavljeni na terasama u gradu. Novina je, da ćemo kao donaciju, dobiti jelku koja će biti na Trgu. Kakva je, znaćemo kad jelka stigne”, kazala je Matkovićka.

“Srebrna” jelka Novu godinu mogla bi da dočeka na Toploj, ukoliko tehničke mogućnosti to budu dozvoljavale i ne bude ometala saobraćaj. U suprotnom biće vraćena na petlju u Igalu, gdje je stajala i prošle godine.

U planu je postavljanje još nekih svjetlosnih konstrukcija” na kružnom toku u Meljinama. Novi elementi za kićenje trebalo bi da stignu sjutra. U Opštini se nadaju da će ih lijepo vrijeme poslužiti narednih dana, kako bi kićenje bilo što prije gotovo.

4 Komentari

  1. ma dajte vec kad kitite uradite to jednom da valja Pa nije se gl autobuska stanica pretplatila na ona 4 svjetleca zvrka koje stavite na one bandere Zasto se vise ne okiti Igalo ono sto stavite je ruglo .pored parkinga kod bivseg hotela Igalo i ne vidi se od granja i sta ostaje? Nikakvog praznicnog osjecaja u tako ljeti krcatom Igalu a zimi ga zaboravite
    0    0
  2. Rivijera kao da ne pripada novskoj opstini kad je novogodisnje kicenje u pitanju…ona je novska samo kad treba naplatiti poreze i boravisne takse od turizma
    0    0

Ostavite komentar

*

code