POČINJE POLAGANJE PODMORSKOG ELEKTRO KABLA OPATOVO-SV.NEĐELJA

POČINJE POLAGANJE PODMORSKOG ELEKTRO KABLA OPATOVO-SV.NEĐELJA

137
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Betonske podloge pod morem su napravljene i postavljene, pa se sjutra očekuje da počne polaganje novog podmorskog 35-kilovoltnog kabla Opatovo – Sv. Neđelja, rekli su Radiju Jadran iz hercegnovske Elektrodistribucije.

Ovo je od velike važnosti za uredno i sigurno snabdijevanje električnom energijom primorja, jer će predstavljati rezervno napajanje strujom za tri trafo stanice, Tivat, Morinj i Bijela iz pravca Gradiošnice.
Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je Elektroprivredi Crne Gore građevinsku dozvolu za rekonstrukciju podmorskog kablovskog voda 35kV u opštinama Tivat i Herceg Novi na tri katastraske parcele u Lepetanima i isto toliko u Jošicama, te na dnu Jadranskog mora krajem prošle godine.
Polaganje podmorskog kablovskog voda obaviće se polaganjem kabla sa XHPE izolacijom, umjesto dosadašnje sa papirnom, od kablovske zgrade na obali Opatovo do kablovske zgrade na obali Sv. Neđelje.
Trasa kabla se sastoji od dvije kopnene, po jedna na svakoj strani obale, i jedne podmorske dionice ukupne dužine 532 m.
Kako je ranije objašnjeno, kablom će se značajno povećati pogonska spremnost trafo stanica Tivat, Morinj, Bijela i smanjeno beznaponsko stanje usljed kvarova. Vrijednost posla koji obavlja Elektrodstribucija iz Tivta, iznosi oko 250 hiljada eura.
Podsjećamo da su planirana investiciona ulaganja u izgradnju, opremu i održavanje elektro mreže u Boki i Budvi za predstojeću sezonu preko milion i 600.000 eura. Za Budvu je opredjeljeno 582.000, Kotor 547.172, Tivat 129.000, Herceg Novi 406.800 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code