Počinje popravka ili zamjena ograde duž Šetališta

Počinje popravka ili zamjena ograde duž Šetališta

2690
15
Podijeli

ograda setalisteGlavna šetačka zona u Herceg Novom, popularno Šetalište Pet Danica, od danas dobija ljepši izgled, košenjem obraslih površina, ali i sanacijom zarđale ograde.

Propala ograda kod hotela Plaža, kao i ona na Toploj, biće ili zamijenjena ili obnovljena, najavio je sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilija Peulić.

Picerija i restoran

– Sanacija će se raditi u tri faze. Posao će obavljati tri preduzeća, kao i jedan privatnik. Čišćenje, farbanje i zamjena ograde je investicija od 14.000 eura. Moramo 100 polja zamijeniti novim, jer ovakva ograda nije pogodna da stoji uz more. To je projekat prošle vlasti i sada trošimo pare da saniramo nešto što nije funkcionalno – kazao je Peulić.

15 Komentari

 1. Aha sanaciju ce raditi 3 preduzeca i 1 privatnik, koja preduzeca, mislite drzavna, ako je tu i privatnik, dobro, cijena cijele rabote oko 14000€, ima se moze se , poslije par godina opet nanovo, mislim na sanaciju, e ovdje je neko grdni kukumar, zeljezna ograda pored mora.
  0  0
 2. Ima dosta lupetanja o ogradi. Trenutno je situacija takva kakva jeste i treba podrzati to sto ce srediti (ofarbati i zamijeniti potpuno trule ograde) pred pocetak turisticke sezone, a za ubuduce bi najbolje bilo i to je najdugotrajnije rjesenje za ogradu a ujedno i najskuplje da ograda bude napravljena od inoxa tj. rostfrei-ja. Takva ograda kad se napravi tu nema smrti, moze jedino vremenom malo da matira ali se najjeftije odrzava a to je pasta za poliranje inoxa i par fizikalaca koje besposleni sjede na gradskom trgu i da trljaju. Nije za ludu engleska poslovica: Nisam dovojlno bogat da kupujem jeftine stvari.
  0  0
 3. @Sanja Znamo da komunalni inspektori nisu sposobni zajedno sa nacelnikom da riješe komunalni haos u gradu, i ne treba pojašnjenje, neka postave nekog sposobnog. A ja bih pitao načelnika SUP-a jer oni su odgovorni za javni red i kako toleriše što saobraćajci i drugi policajci sjede u kafanama u uniformi? Konkretno ispod semafora ih nekada bude puna kafana uniformisanih, može da vidi s prozora kancelarije.
  0  0
 4. Kao prvo ovo je u zoni morskog dobra, tako da se treba vidjeti ko ovo treba platiti. Kao drugo ograda je od pocetka ne adekvatna, kako izborim materijala pored mora, tako i samom funkcijom, ima oblik stepenica (horizontalne sipke) a na javnim povrsinama se stavljaju vertikalne da se dijete ne moze popeti na istu. Tragedija da bude veca, istu je nacrtao i na njom insistirao jedan nas sugradjanin. G -din Peulicu ne koristite odma priliku da pomenete staru vlast (koja je bila losa) jer sanacija setalista u Igalu koju radi nova vlast (koja nije nimalo bolja) vidimo kako ide. Nego zasucite rukave i budite bolji.
  PS: redakcijo kako ste objavili u clanku da ce se sanacija zida na Skveru kod Do Do (po rijecima izvodjaca) zavrsiti do 16.05 a nije. Ocekujemo novi clanak .
  0  0
 5. Pitanje za nacelnika komunalne inspekcije Herceg Novi…

  Molim Vas da se javno izjasnite zasto se obavlja saobracaj po setalistu od vile Galeb pa do bolnice Meljine. Zasto Vas komunalni policajac nikog ne sankcionise po tom pitanju. Kroz Igalo obalom Nikole Kovacevica je haos od parkiranih auta i motora…dodje se u neki ugostiteljski objekat na pice i parkira u blizini na setalistu. Molim admina da objavi ovo a i vas da napravite sa nacelnikom razgovor i da nas obavjesti sta se planira po tom pitanju.
  Unaprijed hvala.
  0  0
 6. TRI FIRME I JEDAN PRIVATNIK,IMAJU LI NAZIV I IMENA !?A STO SE TICE OGRADE JA IMAM JEDAN PREDLOG;SVI ONI STO NEMAJU STOLICA DA SJEDNU U OPSTINU I PREDSJEDNICI MJESNIH ZAJEDNICA ZAJEDNO SA KOMUNALNIM POLICAJCIMA NEKA UZMU CELICNE CETKE I POLAKO SMIRGLANJE PA ONDA PENELA I BICE TO SUPER!
  0  0
 7. Pa šetalištem se vozi ko da je magistrala.
  Imam utisak da komunalna policija odobrava vožnju kolima od Tople do Škvera.
  A motocikli su posebna prića.
  0  0
 8. Austrougarska ograda bi trajala još, ovo su mahinacije da se sve radi nekoliko puta i svaku put prenaplati. Ofarbajte i isprekidanu liniju da mogu komunalni policajci da prestižu kolege kada se vozikaju među šetače.
  0  0
 9. Sve je to super. Zamjeniće se ograda koja i nije adekvatna da bude pored mora. A da li će se iko zapirati šta rade ova dva automobila na ovoj fotografiji, parkirana na šetalištu???
  0  0
 10. naravno kada su postavili od “rdjajućeg metala” s****e od ograde na pjenu od mora, a i sjetili su se piturati poslije 6 godina i u dvanes’ i pet … Novska rabota. Imamo grad u koji smo samo u stanju da se uneređujemo!

  Da je kakvom strancu dat ovo na 99 godina …
  0  0

Ostavite komentar

*

code