POČINJE REVIJA ANTOLOGIJSKIH FILMOVA – ZA POVRATAK PUBLIKE U BIOSKOP

POČINJE REVIJA ANTOLOGIJSKIH FILMOVA – ZA POVRATAK PUBLIKE U BIOSKOP

107
0
Podijeli

JUK Herceg Fest u saradnji sa školom filma “Uvod u film” istaknutog reditelja Miše Radivojevića, pokrenula je novi “projekat” koji bi trebalo da vrati hercegnovsku publiku u bioskope, ali i podsjeti na najznačajnija filmska ostavrenja prošlog vijeka.

Riječ je o seriji od 90 filmova koji će biti prikazivani nedjeljom od 18 h u Dvorani Park, pod nazivom „Senke zaboravljenih filmova, pisaca, reditelja, glumaca”, a prva projekcija biće već sjutra.
Biće prikazana antologijska filmska ostvarenja od 60-ih do 80-ih godina prošlog vijeka, koja su ostavila dubok trag u svjetskoj kinematografiji, kazao nam je v.d. direktor JUK Herceg Fest, Stevan Koprivica:
– Jedna od naših nakana je da prvo mlade ljude upoznamo sa nečim što je istorija svjetske kinematografije, sa jedne strane. S druge strane, to je prilika i za one starije Novljane, koji se sigurno sjećaju kada su se u Novom “vrtile” ovakve projekcije, da obnove sjećanja na neke velike filmove, pojašnjava Koprivica.
Na repertoaru će se naći djela Bertolučija, Džona Forda, Džona Hjustona, Bekinfoa, italijanske i francuske škole.
Postoji načelna priča i sa hotelom “Lighthouse” da se tačno na mjestu gdje je nekada bio bioskop takođe “zavrte” neke projekcije, što kako smatra Koprivica, je vrlo dobro i “šarmantno”, što bi bio svojevrstan kino-klub, ali ozbiljniji razgovori tek predstoje.
Ulaznice za sve projekcije su simbolične – “jeftinije od sendviča i kutije cigareta”, i koštaće 1 euro, što je na jednoj strani dobar način i poziv Novljanima da obnove “kulturu” odlaska u bioskop.
– To je ujedno i priprema za ono što se u HF radi iz sve snage – aktiviranje bioskopa sa modernom, savremenom HD tehnologijom, kompjuterskom , koja će moći da prikazuje sve formate, kako bismo imali bioskop kakav Herceg Novi i zaslužuje, poručio je Koprivica.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code