POČINJE X JUBILARNI GUITAR ART SUMMER FEST

POČINJE X JUBILARNI GUITAR ART SUMMER FEST

93
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Ovogodišnji jubilarni X Guitar art summer fest počeće ovog vikenda u Herceg Novom, okupiće ugledna imena klasične gitare, ali će imati i do sada najbogatiji prateći program.

Festival će na Kanli kuli biti otvoren u subotu, 15. avgusta, koncertom Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića, kao i braće Teofilović. Još dva koncerta biće priređena na Kanli Kuli, Amire Medunjanin, te maestra Antonia Šainjo. Festival će koštati oko 30 hiljada eura, a polovinu sredstava su obezbijedili opština i TO Hreceg Novi.
Predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović, je na konferenciji za novinare poručila da joj je izuzetno drago što grad može da podrži ovakvu manifestaciju.
– Programom će biti predstavljeni slika i zvuk, tako da će svako od posjetilaca moći da formira sopstveni doživljaj ove manifestacije.
Direktorka Turističke organizacije, Bojana Blagojević, je podsjetila da punu deceniju TO podržava Gitar art samer festival.
– Novost u našoj tijesnoj saradnji je još kvalitetnija promocija samog grada, putem stvaranja zajedničkog video materijala. Pomoć ćemo imati od poznatog novinara Gaja Trevisa, koji uređeuje londonski magazin „Klasikal gitar”. Imaćemo kavlitetan materijal sa kojim možemo ove jeseni i zime, ali i tokom naredne godine, nastupati na sajmovima, kazala je Blagojević.
Ovogodišnji festival na neki način predstavlja rezime dosadašnjih aktivnosti i koncertinih nastupa. Osim koncerata, planirane su izložbe, časovi gitare u Muzičkoj školi i prvi put Gitar art kafe klub, objasnio je direktor i osnivač Festivala Boško Radojković. Pored Kanli kule koncerti će biti organizovani na Trgu Mića Pavlovića i svi će počinjati u 21 čas. Za konceret na Kanli kulu potrebno je izdvojiti 10 eura, za komplet karata za tri koncerta 22 eura, dok su svi koncerti na Trgu Mića Pavlovića kao i svake godine besplatni.
– U nedjelju 16. avgusta na Trgu Mića Pavlovića nastupiće Gitaneon duo kojeg čine Zoran Anić i Aleksandar Nikolić (gitara i bandoneon) dok će 18. avgusta na Kanli kuli posjetioci imati priliku da uživaju u sevdalinkama koje će izvesti Amira Medunjanin i njen kvartet.
Dan kasnije Trg Mića Pavlovića biće rezervisan za mlade talente, dok će 19. avgusta na Kanli kuli nastupiti maesto fada koji ove godine slavi pola vijeka karijere, Antonio Šainjo i njegov kvartet.
Posljednje večeri Festivala 20. avgusta, na Trgu Mića Pavlovića nastupiće crnogorski umjetnici, Srđan Bulatović, Darko Nikčević i Dragoljub Đuričić, Vili Ferdinandi, Boris Nikčević i Slaven Turisković.
Radojković je pozvao publiku da na Trg Mića Pavlovića dođe oko 20 časova jer ih osim dobrog vina, očekuju i projekcije filmova vezanih za muziku i klasičnu gitaru, nakon kojih će biti upriličeni koncerti.

Picerija i restoran

GUITAR ART MIDNIGHT CAFE U GRADSKOJ KAFANI

Jedna od novosti ovogodišnjeg Guitar arta jeste ljetnji after party u bašti Gradske kafane, pod nazivom „Guitar art midnight cafe”. Tu će posjetioci još jednom moći da čuju neke od učesnika festivala, ali i neke nove. Svi koncerti u okviru ovog pratećeg programa počinju u 23 časa, pa će tako 15. avgusta nastupiti Madicine band, noć kasnije Tango night sa Zoranom Anićem i Aleksandrom Nikolićem, dok će 17. avgusta publika uživati u fanky večeri Madicine benda.
Noć kasnije, posjetioci Gradske uživaće u džez večeri tria Dragomira Đorđevića, 19. avgusta biće to fado veče uz sastav Antonia Šainja, dok će za Goodbye party nastupiti Srđan Bulatović i Darko Nikčević.
Menadžer Gradske kafane Jovan Vukalović, je ocijenio da je interes cijelog grada da se podrže projekti kakav je Gitar art.
– Imaćemo šest večeri u izvođenju vrhunskih muzičara i očekujem da će u spoju dobre muzike i ambijenta uživati posjetioci.

GUITAR VISUAL ART

Vlasnica galerije Sju Rajder Ljilja Marinović, najavila je za subotu 15. avgust u 19 časova izložbu radova troje hercegnovskih umjetnika, Vanje Šuberić, Vanje Vikalo i Nikole Ćurčina, koji će predstaviti autentičnu vezu između Herceg Novog i gitare.
– Svoja djela izložiće na otvorenom, duž putanje kroz Stari grad i na mjestima koja su najvažnija za gitarski festival. Njihova djela „vodiće” posmatrače na putovanje u kome će dobiti saznanja o Herceg Novom kao gradu gitare, a publika će postavku moći da prati uz pomoć specijalne mape grada u kojoj će biti naznačeno gdje su djela postavljena i šta predstavljaju. Izložba je koncipirana od tridesetak djela u mediju fotografija, slika i crteža, kazala Marinović.
Osim hercegnovskih umjetnika u galeriji će publika imati priliku da vidi radove Želimira Gvojića El Gvoja „Devet godina devet panoa”, kao i fotografije Anđele Petrovski.
Ovo je novina kojom organizatori žele da brendiraju svaku ulicu Starog grada.
Inače i ove godine u Muzičkoj školi biće organizovani časovi za individualce i grupe. Predavači će biti svjetska imena gitare.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code