POČINJU DON BRANKOVI DANI MUZIKE U KOTORU

POČINJU DON BRANKOVI DANI MUZIKE U KOTORU

143
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Koncertom učenika Muzičke škole „Vida Matjan” u Kotoru, večeras u 21 sat, u Crkvi Sv. Duha počinju Don Brankovi dani muzike u okviru ovogodišnjeg KotorArta.

Nastupiće Vjera Radulović (violina), Ena Gledić (klavir), Tamara Živković (flauta), Andrijana Jovanović (klavir), Darja Lazarenko (solo pjevanje), Jovana Radoman (flauta), Jovana Miljenović (solo pjevanje), Jelena Jovović (violina), Milena Petković (violina), Paola Mitrović (klavir) i Darko Tomičić (klavir).
Gosti u okviru 14. Don Brankovih dana muzke biće i Dubrovački simfonijski orkestar sa dirigentom Mladenom Tarbukom, Nemanja Radulović – Paganini 21. vijeka, pijanistkinja Elena Baškirova, kvartet Henchelt i Gibonni.
Tu su još sopran Katarina Jovanović, pijanista Albert Mamrijev, slijepi pijanisti iz regiona Perica Mihaljević i Uglješa Brkljač, kabare pijanista Bečke opere Robert Verner. Praizvođenje kompozicije Nine Perović povodom 450 godina od smrti Blažene Ozane prirediće novoosnovani Crnogorski volakni ansambl Luča, koji vodi Zorana Latković, uz glumicu Varju Đukić.
Partner večerašnjeg koncerta je kotorska Muzička škola, koja postoji od 1947. godine. Osnovana je kao niža muzička škola, dok je kao srednja škola počela s radom 1986. godine. Muzička tradicija Boke Kotorske u cjelini predstavlja temelj ove institucije, prema čemu se zaposleni i danas odnose s poštovanjem. Muzičari koji su prve muzičke korake napravili u ovoj školi, svojim djelovanjem u zemlji i inostranstvu pronijeli su i potvrdili ugled ustanove, kao i visoke razmjere kvalitetnog muzičkog obrazovanja.
Prosvjetni kadar je oduvijek, i na pravi način, ulagao maksimalne napore da mlade ljude što kvalitetnije muzički obrazuje. Najbolji pokazatelji uloženog rada jesu visoki plasmani i brojne nagrade osvojene na državnim i međunarodnim takmičenjima i festivalima. Škola djeluje u svojoj matičnoj zgradi u Kotoru, kao i u područnim odjeljenjima u Risnu, Radanovićima i Lastvi Grbaljskoj, a 62 nastavnika i saradnika obrazuje blizu pet stotina učenika na 15 odsjeka.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code