Pod istragom kompanije i pojedinci iz Budve, Herceg Novog, Kotora i Podgorice

Pod istragom kompanije i pojedinci iz Budve, Herceg Novog, Kotora i Podgorice

3785
2
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg novi 1Specijalno državno tužilaštvo sprovodi finansijske istrage protiv pet kompanija i 74 fizička lica koja su povezana sa višemilionskim malverzacijama u opštinama Budva, Kotor, Podgorica i Herceg Novi, prenosi agencija Mina.

Prema podacima koje je Tužilaštvo dostavilo CDT-u, ova institucija je blokirala ukupno 74.778 metara kvadratnih zemljišta koje pripada pojedincima i firmama protiv kojih se sprovodi istraga.

Picerija i restoran

Takođe, SDT im je blokiralo i jednu jahtu, 2.568 metara kvadratnih stambenog prostora, 1003 metara kvadratnih poslovnog, 149 metara kvadratnih garažnog prostora.

SDT je postupak pokrenulo protiv 38 fizičkih lica i pet kompanija, dok je Sporazume o priznanju krivice u slučaju „Budva“ potpisalo osam fizičkih lica i dvije kompanije. Oduzeta imovina kriminalne grupe u ovom slučaju procjenjuje se na 23,5 miliona eura.

Ukupna kazna zatvora za potpisnike sporazuma je 11 godina i sedam mjeseci, dok je novčana kazna ukupno 130 hiljada eura.

2 Komentari

  1. “Psi laju katavani prolaze”Suma sumarum cinjenica po dosadasnjim nagodbama ili ti piljarenjima ozbiljnih instirucija da je postovanje regula bila naj veca budalastina.Posteni i odgovorni kao i uvijek ispali budale!!!

Ostavite komentar

*

code