PODGORIČKI TRIATLON-LIDIJA VUKIĆ OSVOJILA ZLATO, LUKA ČUPIĆ NAJBOLJI TRIATLONAC U 2015.

PODGORIČKI TRIATLON-LIDIJA VUKIĆ OSVOJILA ZLATO, LUKA ČUPIĆ NAJBOLJI TRIATLONAC U 2015.

332
0
Podijeli

U odličnoj organizaciji Triatlon saveza Crne Gore i Triatlon kluba Podgorica održan je 2. Podgorički triatlon – Plavnica 2015 na kome su hercegnovski triatlonci ostvarili zapažene rezultate kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji u obje discipline.

U sklopu manifestacije organizovane su dvije trke u Sprintu (750m plivanje-20km bicikl – 5km trčanje) i Olimpijskoj distanci (1500m plivanje-40km bicikl – 10km trčanje).
Tim Triatlon kluba Herceg Novi kojeg su sačinjavali Predrag Petrović, Marko Butulija, Goran Daničić, Luka Čupić, Dragan Jovanović, Vitomir Milošević, Saša Kulinović i Lidija Vukić donijeli su jedno zlato a Luka Čupić je proglašen najuspješnijim triatloncem u Crnoj Gori u ovoj godini.
Naime, u Sprint trci Lidija Vukić se okitila zlatom u vremenu 1:27:32, drugo i treće mjesto su osvojile članice TK Podgorica Žana Pavićević i Gorana Vujović.
U glavnoj trci olimpijskog triatlona prvo mjesto je osvojio Andrej Vištica (Evropski prvak 2013 u dugom Ironman trialtonu) iz TK Swibir-Zagreb u vremenu 1:55:35. Iza njega u cilj su ušli Marko Desimirović iz Team Triathlon iz Srbije i Jakša Diklić iz TK X Podstrana iz Hrvatske.
– Novljanin Luka Čupić osvojio je odlično 4. mjesto u apsolutnoj konkurenciji, a ujedno postao prvak Crne Gore za 2015. godinu. Pored njega odlično 2. mjesto u konkurenciji domaćih takmičara osvojio je Dragan Jovanović iz TK Herceg Novi, iza njega u cilj je ušao Dušan Milošević iz TK Podgorica. Ostali članovi kluba uspješno su završili trku i postavili lične rekodne – kažu nam iz TK Herceg Novi.
Već 28. juna zakazano je 2. kolo triatlon lige Crne Gore u Tivtu na plaži Kalardovo na kome će nastupiti veliki broj novskih triatlonaca.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code