Podići nivo spremnosti zbog očekivanih nepogoda

Podići nivo spremnosti zbog očekivanih nepogoda

4
Podijeli

Svi subjekti u sistemu zaštite i spasavanja treba da podignu nivo spremnosti za reagovanje na najavljene vremenske nepogode, zaključeno je na sjednici Operativnog štaba za zaštitu i spasavanje.

Kako je saopšteno, od petka do ponedjeljka očekuje se količina kiše od oko 200 litara po metru kvadratnom, a u najkišnijim predjelima potencijalno je moguća količina kiše od oko 300 litara po metru kvadratnom.

Picerija i restoran

Situaciju će, kako su naveli iz MUP-a dodatno usložiti i jak južni vjetar sa olujnim karakterom koji se očekuje u subotu, što može dovesti do usporavanja oticanja vode iz rijeke Bojane u Jadransko more.

Naloženo je da se održe sjednice Opštinskih timova za zaštitu i spasavanje, da se sagledaju, provjere i pripreme raspoloživi ljudski i materijalni resursi na području opština, kao i da se održava stalna komunikacija sa Operativnim štabom koji će kontinuirano zasijedati narednih dana.

Operativni štab je apelovao na građane da iskoriste trenutne povoljne vremenske prilike i preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi moguće posljedice potencijalnih poplava sveli na minimum.

Oni su ocijenili da je potrebno podići električne uređaje, namještaje i ostalo pokućstvo na sigurna mjesta. Preporučujeno je građanima da prate zvanična saopštenja nadležnih preko sredstava javnog informisanja. Brojevi za hitne situacije su : 112, 123, 122 i 124.

4 Komentari

 1. Pa valjda službe za vanredne situacije vazda treba da sumaksimaln spremne . I vazda treba da znaju kojim sve materijalnim i ljudskim resursima sve raspolažu . A može se malo i planirati paako se , recimo u Podgorice ne očekuje neka jača kiša , dio ljudi i pumpi privremeno stacionirati u Ulcinju i sl.
  Ovakvomedijsko spinovanje fabrikuju mediji i čelnici službi i opštinskih uprava . Tj. razni kravataši .

 2. Pa baš će nivo rijeke Bojane da utiče na stanje plimnog talasa u Novom.
  Šta mislite, da će poplava do Španjole?
  E tako je to kad ne zapošljavamo po stručnosti, nego po biji kravate.

  22
  1
  • Dobro došli dragi prijatelji.
   A vaše kuće i vrijedna imovina, mukom sticano, neka ostanu đe su.
   Nego kad bi ove poplave odnijele ove projektante i nadzore i sudske doživotne vještake.Bar u Šćepoševiće i Vojvodinu.
   Pa neka tamo vještače i projektuju.

   22

Ostavite komentar

*

code