PODIZVOĐAČ “SEMPER” NAPUSTIO GRADILIŠTE KOLEKTORA?

PODIZVOĐAČ “SEMPER” NAPUSTIO GRADILIŠTE KOLEKTORA?

144
0
Podijeli

Ispitivanje postavljenih kolektorskih cijevi na magistrali u Zelenici počelo je prošlog četvrtka i nije prekidano zbog Uskršnjih praznika.

Ranije su iz kompanije Ćeltikćioglu nagovjestili da takav posao može da traje i desetak dana, za svaku trasu. Ukoliko se ustanovi da je sve u redu, uslijedilo bi asfaltiranje i vraćanje u prijašnje stanje na tom dijelu, ali i na Šetalištu, do 1. juna. Aneks ugovora, kojim bi se utvrdilia nova dinamika radova sa turskim izvođačem, još nije potpisan.
Ipak, nezvanično saznajemo, da je prvi podizvođač radova na komunalnoj infrastrukturi u Herceg Novom, nikšićki ”Semper”, sve manje angažovan, te da posao na svim dionicama preuzima drugi podizvođač ”Milenijum” iz Beograda. Za njih je sada to obiman posao koji teško mogu postići.
Razlozi što se ”Semper” polako, ali sigurno isključuje iz posla jeste nezadovoljstvo izvođača njegovim dosadašnjim učinkom u postavljanju kanalizacionih i vodovodnih cijevi, ali i odbijanje radnika „Sempera” da rade zbog neisplaćenih zarada. Mašine danima miruju na trasama, što opravdano izaziva revolt mještana i gubljenje strpljenja pred početak predsezone. Po njima realne mogućnosti da se i asfaltiranje, betoniranje i vraćanje na prijašnje stanje izvede do 1. juna su minimalne. Pogotovo što je sve više mjesta koja su aljkavo ”završena”, poput ovog na slici na Šetalištu između Baošića i Bijele. Neko je uz sve i ukrao šaht, pa je rupa izuzetno opasna i preko dana, a posebno noću jer nema osvjetljenja – kažu stanovnici na ovom dijelu novske rivijere.
Predstavnik Ćeltikćoglua i direktor projekta Dragan Marković demantuje navode da je „Semper” potpuno povučen iz posla.
– Nije to konac da se tako lako prekine, oni su vezani ugovorom i sada uglavnom rade na isporuci materijala. Jedan dio posla su uradili, a radiće i dalje – tvrdi Marković. Po njemu će aneks ugovora biti potpisan do 1. maja, a posao na najprometnijim dionicama, Zelenici, kod hotela Plaža, i na rivijeri biće završen, ipak, do 1. juna.
– Sve se može kad se hoće i kada se napravi plan koga se pridržavamo – uvjeren je Marković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code