Podrška delegacije EU u Crnoj Gori kandidaturi Herceg Novog za Evropsku prijestonicu...

Podrška delegacije EU u Crnoj Gori kandidaturi Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021

1018
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

drobnic acimovic press 1 181115Crna Gora je od svih država Zapadnog Balkana, najviše odmakla u pregovorma o punopravnom članstvu EU i zato šef delegacije i ambasador Evropske unije u Crnoj Gori, Mitja Drobnič, vjeruje da će ta činjenica pomoći kandidaturi Herceg Novog za titulu Evropska prijestonica kulture 2021. godine.
Prilikom zvanične posjete Herceg Novom ambasador Drobnič se sastao i sa opštinskim rukovodstvom sa kojima je najviše razgovarao o kandidaturi Herceg Novog za ovu laskavu titulu.
– Poznato je da je ova titula i sam događaj od velikog značaja za promociju samog grada i države. Navijamo za Herceg Novi da uspijete sa kandidaturom i da kroz nju povećate fizibilitet grada, Crne Gore ali i svih ostalih gradova koji će učestvovati u ovoj prirodi – kazao je novinarima ambasador Drobnič.
Objašnjavajući da se podrška delegaciej EU odnosi na to da ukazuje na kulturnu dimenziju Herceg Novog, njegov značaj u okviru kulture Crne Gore, ali i isticanje elementa da je Crne Gora ipak stigla najdalje u pregovorima, on je kazao da bi upravo sa te strane trebalo promovisati taj položaj koji uživa Crne Gora u odnosu na sprovođenje politike proširenja EU.
– Nadamo se da će Delegacija kroz naše izvještaje pomoći da se promoviše kandidatura – poručio je Drobnič.
Predsjednica opštine, Nataša Aćimović je istakla da je predajom aplikacije, završena prva faza kandidature:
– Idemo dobrim putem da kandidaturu i ostvarimo. Ovakve, kao i podrške koje smo dobili ranije, daju nam vjetar u leđa. Herceg Novi jeste nosilac i titular kandidature, ali je kandidatura od značaja na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou – istakla je Nataša Aćimović.
Ona očekuje da će sa Ambasadom EU Crne Gore imati dobru saradnju ne samo na ovom, već i na drugim projektima.

2 Komentari

  1. Pucnjava na Celima,prodaja Instituta,propala bolnica Meljine….prekrasne vijesti!!!I samo jos ovi krusovi strucnjaci da iscijede iz Herceg Novog milione za kandidaturu…
    0    0

Ostavite komentar

*

code