Podrška Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za upravljanje stajskim đubrivom

Podrška Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za upravljanje stajskim đubrivom

1152
0
Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom, kroz objavljeni Javni poziv za dodjelu podrške za upravljanje stajskim đubrivom za 2017. godinu, podržaće sa 60% od ukupne investicije izgradnju i/ili rekonstrukciju objekata, odnoso bazena za skladištenje stajskog đubriva ili nabavku specijalizovanih tankova za lagerovanje stajnjaka, kao i nabavku opreme za izđubravanje iz štalskih objekata, saopštili su iz ovog resornog Ministarstva.

Napominju da nepravilno skladištenje stajnjaka u stočarskoj proizvodnji ima negativan uticaj na stanje zemljišta, vode i vazduha.

Picerija i restoran

– Za podršku po ovom javnom pozivu mogu konkurisati sva poljoprivredna gazdinstva koja, u trenutku podnošenja zahtjeva za podršku po ovom Javnom pozivu, posjeduju najmanje 5 uslovnih grla (50 ovaca, 50 koza, 5 krava/bikova, 10 junica) registrovanih u registru za identifikaciju i obilježavanje životinja, dok u Registru poljoprivrednih gazdinstava moraju biti registrovani najkasnije do 15. septembra 2017. godine – navodi se u saopštenju.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekta je 15. septembar 2017. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i zahtjev za dodjelu podrške nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code