Podrška “Morskog dobra” ciljevima Poreske uprave za vrijeme turističke sezone

Podrška “Morskog dobra” ciljevima Poreske uprave za vrijeme turističke sezone

2
Podijeli

Prioritet zajedničkog djelovanja tokom pripreme i praćenja predstojeće sezone između JP za upravljanje morskim dobrom i Poreske uprave jeste uspostavljanje jednoobraznog i neselektivnog, postupanja prema svim poreskim obveznicima, dogovoreno je na zajedničkom sastanku.

Kako saopštavaju iz Morskog dobra, cilj sastanka bio je postizanje dogovora oko podrške Javnog preduzeća u realizaciji planiranih ciljeva Poreske uprave za vrijeme pripreme  i praćenja turističke sezone 2017. godine.

Picerija i restoran

Na sasatnku su donešena 4 zaključka:

– Da Morsko dobro svakodnevno informiše Poresku upravu o zaključenim ugovorima za korišćenje morskog dobra, radi njihovog sinhronizovanog praćenja i kontrole, a da Poreska uprva na kraju sezone povratno informiše Javno preduzeće o prijavi prihoda od zakupaca

–  Da Morsko dobro dostavi Poreskoj upravi ugovore sa zakupcima luka od lokalnog značaja, pristaništa i privezišta radi adekvatne kontrole obavljanja djelatnosti iznajmljivana plovila. Naznačeno je da je kontorolu već započela turistika inspekcija kojoj je Javno preduzeće  dostavilo spisak zakupaca

– Da Poreska uprava intezivira kontolu nad objektima na obalama rijeke Bojane, koje je Morsko dobro javnim tenderima dalo u zakup korisnicima, a na kojima se obavlja turistička djelatnost

– Poreska uprava će kontinuirano biti upoznata sa svim aktivnostima radi preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti, s obzirom da je predstavnik Poreske uprave član Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone na nivou države, saopšteno je iz Morskog dobra.

Sasatanku su ispred Poreske uprave prisustvovali: načelnica Odjeljenja za velike poreske obveznike Gordana Pejović, rukovodilac područne jedinice Budva i v.d. glavnog inspektora Nataša Damjanović i samosatlna savjetnica za edukaciju javnosti Gordana Stajić.

Morsko dobro predstavljao je direktor, Predrag Jelušić, pomoćnici direkotra Rajko Malović i Dragoljub Marković, rukovoditeljka Ekonomsko-finansijske službe Ljubica Bujković i šefica Kabineta Jasmina Kašćelan.

2 Komentari

  1. Oni se o velikom čudu zabavise kako da nam uzmu sve sto zaradimo.
    E pravo čudo od njih
    Procita li iko u zadnje pola godine ijedan tekst o sastanku gdje nas obavjestise p otvaranju novih radnih mjesta, smanjenju radnih mjesta u administraciji bilo sto sto bi ovom jadnom narodu koji ne živi od budžeta olakšalo život.
    Nemam rjeci

    16

Ostavite komentar

*

code