Podrška Opštine biznis idejama četiri Novljanke

Podrška Opštine biznis idejama četiri Novljanke

9
Podijeli

Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Herceg Novi podržaće razvoj biznis ideja četiri preduzetnice sa područja grada. Uvođenjem ovog, novog modela podrške, lokalna uprava podstiče razvoj ženskog preduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta.

Opština će kroz subvencije podržati Anu Biberčić u otvaranju računovodstvenog biroa (2000,00 eura), Snežanu Krivokapić koja će se baviti uslugama dubinskog pranja (3000,00 eura), Mirelu Perušković radi otvaranja vešeraja (3 500,00 eura) i Željku Nešić za unapređenje zanatskih usluga (980,00 eura).

Picerija i restoran

One su se prijavile na konkurs Sekretarijata i predočile svoje poslovne ideje za vođenje sopstvene privredne dijelatnosti ili privrednog društva, te tako ostvarile pravo na podršku. Budžetom Opštine za 2018. godinu prvi put je planirana linija za podsticaj ženskog preduzetništva.

Sekretarijat je u proteklom periodu održao i seriju konsultacija za sve zainteresovane preduzetnice, u saradnji sa konsultantima Kancelarije ujedinjenih nacija za razvoj.

9 Komentari

 1. Nije mi jasno zasto svaka Opstinska odluka a priori mora biti politicki obojana?Zar je toliko nezamislivo da postoje ljudi koji svoj posao obavljaju savjesno odgovorno i profesionalno?

  4
  1
  • Pogledajte ko su clanovi komisije pa cete vidjeti da nije bilo partijskog uplitanja-osim Tatjane Fanfani,koja je clan ispred zenske politicke mreze,ni jedan clan Komisije nije clan partije.Upucujem cestitke uspjesnim kandidatkninjama i neka im poslovi obezbijede pristojnu egzistenciju.

 2. Za svaku pohvalu. Međutim, nije toliki problem otvoriti privatnu radnju, koliko je problem kasnije se izboriti sa opštinskom i državnom administracijom i mnogobrojnim inspekcijama i policijama. Uz to, ni slobodnoga dana, ni popodneva, ni noći. Ni godišnjeg odmora, ni bolovanja. Kome može bit, neka radi u Opštinu. Nije prevelika plata, ali je sigurna, uz slobodan vikend, mjesec godišnjeg, sve praznike, bolovanja. A ni u privatluku nisu prevelike pare, što se danas zaradilo, juče se potrošilo, pa ukrug. U svakom slučaju – srećno, koleginice, trebaće vam!

  31
  1

Ostavite komentar

*

code