Podrška pčelarima za nabavku voska za proizvodnju meda

Podrška pčelarima za nabavku voska za proizvodnju meda

1246
0
Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu i budžetskom linijom – 1.2. Program unapređivanja pčelarstva, objavilo je  Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku pri nabavci voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda za 2017. godinu.

Cilj je da se ovim programom pomogne pčelarima koji se bave organskim i konvencionalnim načinom proizvodnje da unaprijede zdravlje pčela i kvaliteta meda.

Picerija i restoran

Pozivom se uređuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 40.000 €. Podrška Ministarstva iznosi do 50% realizovane investicije, odnosno do 50% izvršene nabavke voska.

Podrška pčelarima je za nabavku sertifikovanog organskog voska u obliku satnih osnova i nabavka sertifikovanog konvencionalnog voska u obliku satnih osnova.

Korisnici podrške su fizička ili pravna lica upisana u Registar odobrenih objekata za proizvodnju meda koji vodi Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i u Registar subjekata u organskoj proizvodnji zaključno sa 31. decembrom 2016. godine, za organske proizvođače.

Obrazac zahtjeva za dodjelu podrške po ovom Javnom pozivu može se preuzeti sa internet stranici Ministarstva, u službenim prostorijama Ministarstva, sa internet stranice Saveza ili u prostorijama Saveza ili u kancelarijama Službe za selekciju stoke.

Popunjen obrazac zahtjeva zajedno sa potrebnom dokumentacijom poslati isključivo preporučenom poštom na adresu Ministarstva: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja zahtjev po Javnom pozivu za dodjelu podrške pri nabavci voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda za 2017. godinu. Rimski trg br. 46, 81000, Podgorica

Trajanje poziva je do 30. aprila. Sve informacije u vezi sa pozivom mogu se dobiti direktno u Ministarstvu poljoprivrede na telefon. 020-482/283, Savezu pčelarskih organizacija Crne Gore na telefon 069-941/505 ili u kancelarijama Službe za selekciju stoke na telefon 020-265/337.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code