Podrška poljoprivrednicima za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme

Podrška poljoprivrednicima za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme

993
1
Podijeli

Za razliku od prethodnih godina, kada su poljoprivredni proizvođači imali mogućnost da uz podršku Ministarstva nabave mehanizaciju kroz javne pozive za određenu vrstu proizvodnje, ove godine moći će to da urade kroz posebnu mjeru podrške iz Agrobužeta za 2017. Javni poziv koji je upravo objavljen namjenjen je samo nabavci mehanizacije, priključaka i opreme za primarnu proizvodnju.

Cilj kreiranja posebne mjere podrške nabavci mehanizacije je da se proizvođačima omogući da kroz ostale javne pozive ostvare i podršku za druge segmente unapređenja proizvodnje, kao što su kupovina sadnica, stoke, modernizacija proizvodnje i druge u funkciji rasta proizvodnje, unapređenja stnadarda i konkuretnosti.

Picerija i restoran

Korisnici podrške Javnog poziva za nabavku mehanizacije su fizička ili pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Oni mogu kupiti jednoosovinske pogonske mašine, kao što su motokultivatori, motokosačice, zatim i priključke za ove mašine. Podrška se odnosi i na  dvoosovinske mašine, kao što su traktorske kosačice, plugovi, freze, tanjirače, drljače, sjetvospremači, sijačice, sadilice, rasipači mineralnog đubriva, rasturači stajnjaka, prskalice, berači, vadilice, prikolice i sl.

Korisnicima će biti obezbijeđeno do 50 odsto od vrijednosti investicije, a ne više od 2.500 eura po zahtjevu. Nakon realizovane investicije, odnosno kupljene mehanizacije, poljoprivredni proizvođači dostavljaju zahtjev za odobravanje podrške sa propratnom dokumentacijom koja je definisana Javnim pozivom. Nakon izvršene administrativne i terenske kontrole  Ministarstva podrška se isplaćuje korisnicima.

Proizvođači mogu dostavljati zahtjeve do 31. maja 2017. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači na vrijeme biti obaviješteni.

Informacije se mogu se dobiti putem telefona: 020/482-176

1 komentar

Ostavite komentar

*

code