Podrška za nabavku novih grla stoke do 50 odsto investicije

Podrška za nabavku novih grla stoke do 50 odsto investicije

1136
3
Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu. Kroz ovaj javni poziv, zainteresovani mogu dobiti podršku za nabavku steonih junica, priplodnih ovaca i koza, kao i priplodnih svinja (nazimica i nerasta). Mogućnost dobijanja podrške imaju i početnici.

Podrška Ministarstva poljoprivrede proizvođačima po ovom pozivu iznosi maksimalno do 50 odsto od vrijednosti investicije. Rok za dostavljanje zahtjeva je 15. septembar 2017. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Picerija i restoran

Korisnici podrške moraju biti u Registru poljoprivrednih gazdinstava, najkasnije do 15. septembra 2017. godine. Istovremeno, moraju se zadovoljiti uslovi za držanje stoke, u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i ispunjavanju standarda dobre poljoprivredne prakse.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i obrasci za prijavu nalaze se na web stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a isti se mogu preuzeti i u prostorijama Službe za selekciju stoke. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.

3 Komentari

  1. Ako je DRK počeo farmu to znači da se on nikad neće izgubit,eto dokaza da misli i radi,da je dobronamjeran i nama želio rad i pamet,a vi i mi sviramo u diple dovjeka.

  2. Je li Duško Radovic – Kruso aplicirao za ovaj kredit radi aktiviranja farme koza na Vrbanju, koju je kako svi znamo započeo da gradi?

Ostavite komentar

*

code