Podrška za uvezivanje poljoprivrednih i turističkih aktivnosti

Podrška za uvezivanje poljoprivrednih i turističkih aktivnosti

1058
0
Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržaće poljoprivredne proizvođače koji imaju mogućnost da  poljoprivredne aktivnosti uvežu sa turizmom. Ministarstvo će sa 50% od ukupne vrijednosti podržati investicije u visini od 1.000 do 10.000 EUR, saopšteno je iz ovog Vladinog resora.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu i budžetskom linijom “Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima”, objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške investicijama za razvoj ruralnog turizma za 2017. godinu.

Picerija i restoran

Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Korisnici podrške moraju biti u Registru poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do 10. maja 2017. godine, dok u trenutku predaje zahtjeva za odobravanje projekta moraju biti registrovani u relevantnim registrima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i/ili uprava u sastavu Ministarstva, odnosno za: sektor mlijeka, mesa, pčelarstva, slatkovodne akvakulture (takođe moraju biti registrovani), proizvodnje jaja i sektor biljne proizvodnje u registrima Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, za sektor slatkovodne akvakulture u registrima Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i u Centralnom registru privrednih subjekata, kao i za sektor vinogradarstva i maslinarstva u registrima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Uz podršku Ministarstva moguće je adaptirati objekte na poljoprivrednom gazdinstvu u ruralnim područjima, u svrhu pružanja turističkih i/ili ugostiteljskih usluga. Podrška se daje i za kupovinu namjenske opreme potrebne za pružanje ugostiteljskih i/ili turističkih usluga na svom gazdinstvu.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekata je 26. april 2017. godine.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i zahtjevi za odobravanje nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a mogu se preuzeti i u prostorijama Savjetodavnih službi. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 020/482-176.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code