PODRUČNO ODJELJENJE OŠ “DAŠO PAVIČIĆ” U IGALU PASTORČE MATIČNE ŠKOLE

PODRUČNO ODJELJENJE OŠ “DAŠO PAVIČIĆ” U IGALU PASTORČE MATIČNE ŠKOLE

188
0
Podijeli

Uslovi rada u područnom odjeljenju OŠ “Dašo Pavičić” u Igalu su loši, baš kao i proteklih godina, premda zalaganjem roditelja ponekad se “ugasi” požar, ili bolje reći zagriju i opreme prostorije.

Za ovo područno odjeljenje u posljednje 2 godine uloženo je jedva 2.000 eura. Roditelji mališana od I do IV razreda koji u hladnim i neadekvatnim učionicama provode i po nekoliko sati, s pravom su ogorčeni. Stalno pozivaju odgovorne u školi da reaguju i poboljšaju im boravak u nepriličnim prostorijama, koje su “prinuda”, jer je matična škola tjesna.
Sa druge strane, direktor OŠ Dašo Pavičić Nikola Stojanović kazao je za Radio Jadran da je svjestan da uslovi nisu idealni, ali su u nekom crnogorskom prosjeku. Škola s roditeljima ulaže koliko može.
“Imamo 7 odjeljenja, 4 učionice i malu fiskulturnu salu, sa hodnikom koji je ulaganjem roditelja okrečen i sređen. Uslovi su sada bolji nego što su ikada prije bili, jer smo postavili i laminat, krečili smo i sredili mokri čvor, tako da je ulaganja bilo, a novu školu ne možemo napraviti”.
Kad je riječ o investicijama, Stojanović ističe da odluke o tome nisu nadležnost škole. Ipak, najveći dio svega što se i uradi je na inicijativu i zaslugom roditelja.
“Prošle godine dio roditelja je samoinicijativno, oni kojima je to struka i zanimanje, obavio i pojačanje dovoda struje, uz svoja sredstva, ali i pomoć škole. Tako da se u učionicama sada mogu koristiti klime i peći”, kaže Stojanović.
Nezadovoljstvo rodtelja đaka iz Igala vjerovatno je veće otkako su čuli da kompanija Azmont renovira, za sada, samo prostorije glavnog objekta škole “Dašo Pavičić” na Toploj. Stojanović vjeruje da postoji mogućnost da predstavnici Azmonta obiđu i učinonice na Igalu, a onda da odluče i da prošire svoju donaciju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code