Podružnica Bokeljske mornarice u Herceg Novom dobila prostorije

Podružnica Bokeljske mornarice u Herceg Novom dobila prostorije

2266
0
Podijeli

Predstavljanje redovnih aktivnosti Bokeljske mornarice – Podružnice Herceg Novi, kao i planova za obilježavanje stogodišnjice od pobune mornara u Boki bile su teme sastanka ministra evropskih poslova i počasnog kapetana Bokeljske mornarice, Aleksandra Pejovića sa predsjednikom Miroslavom Marićem i članovima Podružnice u Herceg Novom.

Ministar Pejović je pohvalio aktivnosti Podružnice usmjerene na promovisanje crnogorske kulture i tradicije, istakavši da one doprinose ukupnom kulturnom bogatstvu koje će Crna Gora jednog dana unijeti u EU.

Picerija i restoran

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Dragan Janković je upoznao da je Opština obezbijedila prostor u zgradi Novljanke za rad Podružnice Bokeljske mornarice, čime je, nakon Kotora i Tivta, Bokeljska mornarica dobila svoj centar i u trećoj bokeljskoj opštini.

Učesnici sastanka su konstatovali da je ovaj gest  dobre volje Opštine  značajan napredak, te da će on doprinijeti kvalitetnijoj realizaciji započetih i planiranih aktivnosti.

Predsjednik Podružnice, Miroslav Marić je predstavio rad  Podružnice, s fokusom na njenu izdavačku djelatnost, čiji je cilj da  pomorsku tradiciju ovog prostora učini dostupnom i drugima.

Počasni konzul Mađarske i vice-admiral Bokeljske mornarice, Ćaba Mađar je naglasio da je tradicija pomorstva u Herceg-Novom veoma bogata, ali manje poznata širem auditorijumu, te da je zadatak Podružnice da tu tradiciju njeguje i nastavlja.

Član Podružnice Tomo Katurić je podsjetio da se sljedeće godine navršava 100 godina od pobune mornara u Boki Kotorskoj, te da se tim povodom planira izrada specijalne koverte, pečata i zapisa, koji će biti prikladan način da se prisjetimo hrabrosti mornara.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code