Pogledajte novi spot novskog benda Heavy hour

Pogledajte novi spot novskog benda Heavy hour

3
Podijeli

Trio hercegnovskih muzičara, okupljenih u projektu heavy metal muzike, pod prepoznatljivim imenom, Heavy hour, objavili su danas ekranizaciju svoje druge pjesme, pod nazivom “Vrati se”.

Pjesma je tačno u podne premijerno puštena u etar i postavljena na servisu You Tube, a od danas će biti dostupna i na ostalim sličnim mrežama.

Picerija i restoran

Tim povodom, Radio Jadran ugostio je frontmena benda Zorana Kaluđerovića, koji je inače i lead vokal benda, a ujedno i gitarista. Za pomenutu pjesmu Kaluđerović je sam uradio tekst i muziku, a spot je sniman uglavnom na području Herceg Novog, a nešto i u Hrvatskoj na Prevlaci, priča Kaluđerović:

“Kad je riječ o Herceg Novom, nekoliko kadrova snimano je na Borićima, Njivičkom putu i Sutorinskom polju. Režiju potpisuje Silva, a montažu “Studio 6”. Ovo nam je druga ekranizacija, a svi zainteresovani spot mogu pogledati i na našem Fb profilu kao i You Tube-u”, kazao je Kaluđerović.

Ono što bendu sada predstoji je intenzivna promocija pjesme, zbog koje su u posljednje vrijeme zapostavili nastupe uživo, navodi Kaluđerović. Novska, ali i publika širom regiona imala je priliku do sada da ih sluša bezbroj puta, a repertoar koji obuhvataju na svirkama uglavnom su rok obrade, budući da za zvuk koji “proizvode” – hevi metal, nema baš mnogo interesovanja u Crnoj Gori:

“Nastupe u posljednje vrijeme gurnuli u drugi plan jer smo se posvetili studijskom radu. Ovo što mi radimo je malo radikalnije i alternativnije, i nema mnogo prostora za nastupe. Bazirali smo se na neke festivale i takmičenja autorskih bendova. Ono što je za sada potvrđeno od nastupa su dvije motorijade u Bosni”, priča Zoran. Budući da ne “proizvode” komercijalan opšteprisutan zvuk koji se nudi na većini medija, harizmatični frontmen benda priznaje da ovog ipak i nema neke zarade, te da većina njihovih kolega ponekad svira samo za putne troškove. Objašnjenje je kaže jednostavno:

“Koliko god to može patetično zvučati, podsjetiću na jednog našeg velikana Živka Nikolića, koji je, kad su mu postavili isto pitanje kao vi meni, kazao: “Opljačkaše me moji filmovi”. Naravno, ne poredim se sa njim, jer smo daleko od njega, ali poenta je ljubav. Neko bi rekao hobi, ali ja se zaista ne mogu porediti sa skupljanjem leptirova, iako nemam ništa protiv toga. Ovo je i ljubav i strast i nema tu zarade. Čak ni mnogo veći i jači igrači na ovim prostorima ne mogu od ovoga da žive. Ali nema “kuku lele”, narod se pita. Mada vjerujem da će se za jedno 50-60 godina, kad budem mlađi, sve pormijeniti”, dodaje kroz osmjeh Kaluđerović.

Eksluzivno za Radio Jadran, on je otkrio da bi uskoro trebalo da krenu sa snimanjem još jednog spota, za pjesmu “U meni”, za koju im je pomoć obećao i jedan istaknuti crnogorski reditelj, poznat i van granica Crne Gore:

“Ne mogu vam reći o kome je riječ, jer je čovjek ipak obećao, ali bićete iznenađeni svakako”, dodao je Kaluđerović.

Sa druge strane, bend već ima snimljeno dovoljno pjesama za album, a trenutno su pregovorima sa izdavačima, pa u ovom trenutku nije mogao precizirati kada bi se album mogao naći u prodaji.

“Mali “problem” nam je što imamo više pjesama nego novca i vremena, ali borimo se. Mislim da ćemo se neđe opjanit u kafani, to snimit i eto spota”, priča kroz šalu naš sagovornik.

Ono što je “olakšavajuća” okolnost ovom bendu je što posjeduju većinu opreme neophodne za snimanje, dobar studio, sami pišu tekstove, muziku i aranžmane, tako da se ne moraju oslanjati na angažovanje onih kojima je to profesija i na taj način mogu da uštede velika novčana sredstva:

“Znate, ovo nije raketna nauka, ali jeste čudan sport u najmanju ruku. Jer, može sve da vas košta nekoliko hiljada eura ili gajba piva. Jer, ako imate svoju opremu, vladate nekih tehnikama snimanja, imate par dobrih drugara, entuzijasta – sve se dogovori sa, baš kao što sam kazao – uz gajbu piva. Sa druge strane, mi već duže vrijeme snimamo spotove i nekim drugim bendovima, tako da onda na taj način imamo nekih “dugova” od ranije”, zaključuje Kaluđerović.

Podsjetićemo, bend “Heavy hour” osnovan je 2015, postoje dvije godine, a osim Kaluđerovića, u bendu su još Marko Štibohar na bas gitari i perkusionista Boris Savić.

3 Komentari

  1. Zasto ovdje nema komentara….ah da nije to turbo folk,cajke i ostale radodajke .Momci svaka čast.Respect na svemu.Izdržite…zbog nas koji vas volimo.Vas,Alogiu…one koji drze dobar zvuk.

    4
    4

Ostavite komentar

*

code