POGLEDAJTE U PREDVEČERJE: “TAKSISTU” SA ROBERTOM DE NIROM

POGLEDAJTE U PREDVEČERJE: “TAKSISTU” SA ROBERTOM DE NIROM

195
0
Podijeli

Hercegnovska filmska publika večeras će moći da uživa u filmu „Taksista”, jednom od najboljih filmova koji je bez premca najveći kinematografski trijumf reditelja Martina Scorsesea.

Rečenica iz filma “You talking to me?” je po Američkom filmskom institutu na desetom mjestu filmskih citata svih vremena.
Robert De Niro, koji igra glavnu ulogu u filmu, je čitav mjesec svaki dan vozio taksi po dvanaest sati da bi se pripremio za ulogu. Takođe je proučavao i mentalne bolesti.
Scena gdje Travis Bickle priča sam sa sobom u ogledalu je potpunosti improvizovao De Niro. U scenariju je samo stajalo: “Travis se gleda u ogledalu.”
Taxi Driver prati posljeratni život vijetnamskog veterana Travis-a Bickle-a. Travis pati od nesanice, tako da nalazi noćni posao kako bi prekratio beskrajne besane noćne sate. Kao taksista, Travis radi i danju i noću u svim dijelovima Njujorka, a kako ga nesanica i dalje muči, on se smiruje gledajući filmove za odrasle u lokalnoj kinoteci. Polako, ali sigurno, Travis postaje usamljen i otuđen, sve dok ne sretne damu svojih “budnih snova”, Betsy (Cybill Shepherd).
U filmu igraju i Jodie Foster, Harvey Keitel, Peter Boyle, Leonard Harris…
Projekcija filma je u dvorani Park, u 18 časova, a ulaznica košta samo euro.
Naredni film u okviru revije „Senke zaboravljenih” je „Sedmi pečat”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code