POJAČANE INSPEKCIJSKE KONTROLE NA PRIMORJU OD DANAS DO SREDINE SEPTEMBRA

POJAČANE INSPEKCIJSKE KONTROLE NA PRIMORJU OD DANAS DO SREDINE SEPTEMBRA

103
0
Podijeli

Uprava za inspekcijske poslove počela je da sprovodi pojačani nadzor u primorskim opštinama u suzbijanju sive ekonomije, zaštite zdravlja ljudi i očuvanja životne sredine.

One će trajati do 15. septembra. Uprava je donijela Program pojačanog nadzora u ovogodišnjoj turističkoj sezoni u prometu robe i usluga i zapošljavanja u turističkim centrima Crne Gore.
„Aktivnosti inspekcija organizovane su putem Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone sa sjedištem u Budvi. U pojačanom nadzoru su angažovane Inspekcija za turizam, tržišna i inspekcija rada, zdravstveno-sanitarna i veterinarska, kao i inspekcije za morsko ribarstvo i zaštitu prostora, dok će po potrebi biti uključivane i druge inspekcije”, navodi se u saopštenju.
Inspekcijski nadzor će se sprovoditi shodno programu rada, ali i po prijavama građana, koji su važni akteri za efikasno i pravovremeno suzbijanje sive ekonomije.
Osim stalnog prisustva inspekcija u primorskim opštinama, organizovaće se i mobilne ekipe različitih inspekcija u planinskim turističkim centrima, gdje se u ljetnjem periodu značajno povećava broj posjetilaca, a time i broj poslovnih subjekata.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code