Poklon predstava školarcima “Par cipela” u Dvorani Park

Poklon predstava školarcima “Par cipela” u Dvorani Park

0
Podijeli

Predstava Subotičkog dečjeg pozorišta  “Par cipela” biće prikaza u četvrtak, 13. septembra u Dvorani Park, kao poklon JUK Herceg festa mališanima za početak školske godine.

Novska publika se sa Subotičkim pozorištem upoznala 2012. godine na početku kampanje “Za djecu je dobro pozorište”, a ovo je treći put kako dolaze u Herceg Novi. Predstavu je, po smiješno – tužnoj priči Pjera Griparija, dramatizovao i režirao Todor Valov, a predstava je već nagrađena na više međunarodnih festivala. Preporučena je djeci uzrasta preko četiri godine.

Picerija i restoran

Valov najavljuje da će predstava kod publike izazvati različite reakcije, nekima će biti već viđena, drugima sentimentalna, komična ili nedovoljno dubokoumna.

– Sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim i nezainteresovanim, a čini mi se da je to najvažnije. Zato što ono, što odlikuje pravog čovjeka je sposobnost da oko sebe čuje i razumije probleme drugih. Da ne bude egoista. U ovoj priči ima od svega i za svakog ponešto. Mislim da je ona toliko istinita koliko i sam život. I tako mudra kada nas podsjeća da smisao našeg, ljudskog života određuje nešto najvažnije, najbolje i najljepše u njemu – ljubav – objašnjava Valov.

Glumački tim čine Sanja Moravčić, Greguš Zalan i Kalo Bela.

Ovo gostovanje podržao je gradski Sekretarijat za kulturu i obrazovanje. Početak predstave je zakazan za 19 časova, a ulaz je besplatan.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code